Mora IK byter tränare
Publicerad: 2019-11-18
Mora IK
Mora IK:s styrelse och klubbledning har gemensamt beslutat att säga upp avtalet med huvudtränare Jeff Jakobs, för att vända A-laget negativa trend i Hockeyallsvenskan. Ersättare blir Tomek Valtonen och assisterande tränare blir Örjan Lindmark och Kasper Vuorinen.

Hockeyallsvenskan håller en hög nivå och Mora IK:s ledning har hela tiden varit medveten om att det inte är lätt att starta om efter att ha åkt ur SHL – med nästan ett helt nytt lag, nya tränare och en tajtare ekonomi.

‒Tyvärr har vi dock haft en nedåtgående trend under en längre tid nu och vi är övertygade om att det här tränarbytet blir en viktig injektion i laget. Vi måste göra en stor förändring och agerar för klubbens bästa, säger Lars Lisspers, ordförande i Mora IK.

Redan till den viktiga bortamatchen mot AIK tar Tomek Valtonen och Kaspers Vuorinen plats i båset. Förutom tränarbytet är även de två nya AHL-meriterade spelarna Dustin Gazley och Brent Harris förhoppningsvis spelklara till matchen mot AIK.

‒Vi har fattat det här beslutet eftersom vi är skyldiga våra samarbetspartners och vår engagerade publik att agera. Vi vill stå för ett utmanande och engagerat spel på isen och vi har varit tydliga till våra nya tränare att vårt mål är att ligga på minst plats åtta för att kunna vara med i serien och slutspelet. Och hittills har vi inte nått upp till den nivå som vi förväntat oss, säger Lars Lisspers.

De nya tränarna gör sin första träning med laget idag kl. 13:45.

Kenny Åström