Ny forward klar för Mora IK!
Mora IK2023-04-24
Klubben har idag gjort klart med ytterligare en ny spelare inför kommande säsong. Från Esbjerg Energy ansluter den 22-åriga danska forwarden Phillip Schultz som den gångna säsongen noterades för 52 poäng på 55 matcher inklusive slutspelet i den danska Metal Ligan.

Phillip har trots sin unga ålder fem säsonger bakom sig i den danska högstaligan där poängproduktionen gått stadigt uppåt. På sitt CV har han även en mängd juniorlandslagsmatcher och chansen finns att han kommer med i kommande VM-turnering i A-landslaget.

-Jag ser verkligen fram emot att komma till Mora. Jag har hört väldigt mycket bra saker om klubben och följde dem även en del förra säsongen vilket gjorde beslutat att skriva på lättare. Jag förväntar mig att vi ska vara i toppen kommande säsong också så får vi se hur långt det kan bära, säger Phillip som även passar på att beskriva vem han är som spelare. –Jag ser mig själv som en tvåvägsforward som tycker om att spela fysiskt. Jag tycker om att spela en offensiv hockey och bidra med mål och assist men också att göra jobbet i defensiv zon och hjälpa laget där också.

-Phillip är en spännande spelare som har haft en fin utveckling i Esbjerg. En bra tvåvägsforward som kan spela i alla zoner. Han har också en bra karaktär som vill framåt i sin karriär. Vi är väldigt nöjda med att han valt att spela i Mora IK, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2023/2024.

Kenny Åström