Ny finländsk back klar för Mora IK
Mora IK2023-04-25
Lagbygget inför kommande säsong pågår för fullt och idag kan vi presentera nästa pusselbit. Från seriekonkurrenten Kristianstad ansluter den 24-åriga finländska backen Roope Laavainen.

Roope var utan tvekan en av Skånelagets viktigaste spelare föregående säsong där han i genomsnitt spelade 23 minuter / match vilket också gav en sjundeplats i hela serien över spelare med mest istid. Poängmässigt stod han för 20 poäng på 52 matcher. Roope har sedan tidigare även 152 matcher i den finska högsta ligan på sitt CV samt flertalet matcher i det finska juniorlandslaget.

-Vi är otroligt glada att vi lyckas knyta till oss Roope till kommande säsong. Det är en storväxt högerfattad back som kan spela många minuter och som är ett riktigt offensivt hot med ett bra skott. Men är även bra defensivt säger, sportchef Andreas Hägglund.

-Det känns som att Mora blir en bra plats för mig att utvecklas på som spelare där jag kan ta ytterligare steg framåt. Vi mötte Mora förra säsongen och de var väldigt tuffa att möta varje gång. Jag tycker deras spelstil var riktigt underhållande. Det var ett enkelt beslut att skriva på, säger Roope som avslutar med att ge en liten inblick i vad han är för typ av spelare. -En rörlig tvåvägsback som tycker om att spela i båda zonerna och som inte drar mig från att spela fysiskt. Sedan skulle jag säga att jag har ett ganska bra skott också.

Kontraktet gäller över säsongen 2023/2024.

Kenny Åström