Eric Johansson blir ny tränare för J20
J202023-05-04
Senast Eric Johansson var i Mora som spelare var säsongen 2006/2007. Nu 17 år senare är han tillbaka i Mora IK, men nu som ny tränare i J20-laget. -Det känns jättebra att vara tillbaka, säger den 41-åriga kanadensaren.

Eric Johansson har en gedigen karriär som spelare där han förutom en säsong I Mora IK har erfarenheter från SHL, HockeyAllsvenskan och flertalet utländska ligor som Tyskland, Italien och Frankrike. Säsongen 2017/2018 blev hans sista som aktiv spelare. Efter spelarkarriären skolade han om sig till tränare och har fram till idag varit huvudtränare i Storhamars J20-lag i Norge.

-Att välja Mora var ett ganska enkelt beslut för att ta nästa steg. J20-laget är i toppen av en riktigt bra liga och dessutom har jag bott i Mora. Jag har verkligen tyckt om tiden i Storhamar de senaste säsongerna så det är med blandade känslor jag lämnar. Men jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen och ser fram emot kommande säsong, säger Eric som beskriver sin tränarfilosofi så här:

-Jag är övertygad om att allting bygger på en bra träning. Det är viktigt med bra vanor, detaljerna och arbetsinsatsen. Allting startar på träningen och därifrån kommer kvalitén och utförandet under matcherna. Jag tycker också det är viktigt att bygga upp en bra gruppdynamik. Det ska vara roligt att komma till arenan varje dag och vilja nå målen. Sist men inte minst är det viktigt att ha en bra kommunikation med varje spelare och att man finns där för dem oavsett om det är hockeyrelaterat eller inte.

-Eric är först och främst en bra person som är duktig och strukturerad. Det är en kille som är bra med spelarna och dessutom har han väldigt mycket hockeykunskaper. Vi är jättenöjda med att få hit honom som tränare, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kenny Åström