Viktor Amnér är tillbaka i Mora IK
Publicerad: 2016-12-21

Klubben har idag gjort klart med den 27-åriga backen Viktor Amnér som närmast ansluter från SHL-laget Luleå HF.

TV: STUDIO MIK MED KOMMENTARER OM VÄRVNINGEN


"EN BEVISAD TOPPSPELARE PÅ DEN HÄR NIVÅN"
Viktor är långt ifrån en ny bekantskap för Morapubliken då han spelade här så sent som säsongen 2010/2011 och har totalt gjort 152 tävlingsmatcher för Mora IK. Han har under de senaste säsongerna representerat Troja/Ljungby, Vita Hästen och Leksand och har över 400 matcher i HockeyAllsvenskan på sitt CV. Förra säsongen vann han backarnas interna poängliga i HockeyAllsvenskan i överlägsen stil med sina 46 poäng (17 mål och 29 assist) på 49 matcher. Den här säsongen har han noterats för 16 SHL-matcher i Luleå men också Karlskrona som han varit utlånad till. Kontraktet med Mora IK gäller t.o.m. säsongen 2018/2019.

- Viktor är en mycket skicklig offensiv back med ett bra skott som kan spela många minuter under en match. Det är en spelare som även kommer att hjälpa oss mycket i powerplay. Han är en bevisad toppspelare på den här nivån. Vi är glada att han valt att komma till oss och hjälpa oss vinna matcher framöver, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

Värvningen har gjorts möjlig tack vare privat finansiering från familjen Helene och Lennart Kviele. Klubben riktar ett stort tack till dem! 

Vi hälsar även Viktor varmt välkommen tillbaka till Mora IK!

 

Kenny Åström