Klart med ny målvaktstränare
Mora IK2023-05-03
Mora IK har hittat ersättaren till Peter Iversen. Från den Schweiziska klubben HC Thurgau ansluter 33-åriga Karl Malmquist som ny målvaktstränare. Han kommer att ansvara för både A-lagets och juniorernas målvakter.

Karl har under sin karriär som målvaktstränare framförallt hållit till i Östersund under tiden som man spelade i HockeyEttan. För två år sedan gick flyttlasset till Schweiz där han tränat målvakterna i HC Thurgau som till vardags huserar i den schweiziska andraligan SL.

-Jag pratade rätt tidigt med Andreas Hägglund som presenterade en bra idé. Jag vet att Mora har en bra grund att stå på med duktiga juniormålvakter och duktiga målvakter i A-laget. Det känns som en klubb på uppgång som hade en fantastisk fjolårssäsong och det är någonting man vill vara med och bygga vidare på, säger Karl om sitt val att skriva på för Mora.

  • Jag är väldigt nöjd med att Karl valde oss. Han har en gedigen bakgrund från både Sverige och utomlands. En strukturerad person som har ett otroligt driv och engagemang. Det är en person som kommer passa utmärkt ihop med resten av ledarstaben, säger sportchef Andreas Hägglund.
Kenny Åström