Henrik Eriksson är tillbaka i Mora IK!
Mora IK2023-05-12
Under tre säsonger charmade han Morapubliken med sitt frejdiga, fysiska och uppoffrande spel. Nu kan vi berätta att ”Hank the Tank” återvänder till Mora efter åtta säsonger i Djurgården och två säsonger i Sport i den finländska högstaligan. –En spelare med en fantastisk karaktär som kommer göra laget ännu bättre, säger sportchef Andreas Hägglund.

Många av er minns nog Henrik Eriksson när han kom till Mora IK på lån från Djurgården säsongen 2009/2010. Då var han bara 20 år och blev snabbt en publikfavorit med sin spelstil. En spelare man älskar att ha i sitt eget lag men som är otroligt jobbig att ha i motståndarlaget. Efter två säsonger i Mora återvände han till moderklubben Djurgården där han spelade i åtta säsonger. De två senaste säsongerna har han spelat i finska högstaligan. Och det är en minst sagt rutinerad spelare som vi får in. Totalt har Henrik hunnit samla på sig 478 SHL-matcher, 258 HockeyAllsvenska matcher och drygt 100 matcher från den finska högstaligan.

-En väldigt bra hockeyspelare som kommer hit med mycket erfarenhet. En spelare som är bra både på isen och utanför, en riktig ledargestalt. Vi har haft en längre dialog med Henke och han ville verkligen komma hit och spela för våra färger. Han kommer kanske inte att ösa in poäng men han kommer tillföra så många andra saker till vår trupp, säger en nöjd Andreas Hägglund.

-Det känns jättekul att komma tillbaka till Mora. Jag hade en fin tid senast jag var i klubben och lärde känna många människor i och runt klubben som jag haft kontakt med från och till under åren. Det känns som klubben och grabbarna i laget påbörjat något spännande och det ska bli roligt att hänga med på den här resan, säger Henrik själv.

Kontraktet gäller 1+1 år

Mer information och kommentarer kommer i Studio MIK kl. 12:00.

Kenny Åström