Ilestedt förlänger
2023-04-21
Fabian Ilestedt hade redan kontrakt för kommande säsong men han har nu valt att förlänga med Mora IK ytterligare ett år över säsongen 24/25. -Jag trivs väldigt bra i Mora och jag vill vara med den dagen vi tar klivet upp, säger Ilestedt.

27-åringen som kom till klubben säsongen 22/23 från Vita Hästen lyckades göra 9 mål och 15 assist. Han säger själv att han inte är nöjd med sin leverans.

-Jag vet att jag kan leverera mer, mycket mer. Jag hade lite för många skador till och från som gjorde att säsongen inte riktigt flöt på som jag hade hoppats, säger Fabian och fortsätter:

-Jag trivs väldigt bra i Mora IK och och jag tror verkligen på det vi gör. Det är en klubb som gör att jag känner att jag utvecklas och jag tror på vårt upplägg och det vi gör. Vi har en mycket bra sammanhållning i klubben och det är familjärt. Jag vill inte flacka runt och leta efter något annat Allsvenskt alternativ.

Det faktum att många spelare från förra lagets trupp lämnat klubben har inte förändrat Fabians tro på att ta klivet upp i SHL och då helst med Mora IK. Förutsättningar finns absolut här.

-Jag har fullt förtroende för att vi kommer ha ett riktigt bra lag nästa säsong. De nya tränarna (Daniel Hermansson, Fabian Gunnarsson och Tomas Skogs) är verkligen duktiga och de kommer bli jättebra för laget, säger Fabian.

-Jag vet att det finns oerhört mycket mer att hämta hos Fabian. Han har så många uppsidor och nu när han går in på sin andra säsong hos oss tror jag vi kommer få se ännu mer av den talang han besitter, säger sportchef Andreas Hägglund.

Den 1 maj återsamlas laget i Mora för uppstart av försäsongen.

Maria Strand