Gustav Willman Borvik är tillbaka i Mora IK
Mora IK2023-05-01
Mora IK har gjort klart med ytterligare en återvändare i form av den 24-åriga norska landslagsforwarden Gustav Willman Borvik som närmast ansluter från BIK Karlskoga.

Gustav gick hockeygymnasiet i just Mora och spelade här under delar av sin juniortid innan han flyttade till Luleå inför säsongen 2016/2017. Han har sedan dess representerat Sport i finska ligan samt Kristianstad, Södertälje och BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Totalt har den storväxta forwarden noterats för 76 poäng på 181 matcher i HockeyAllsvenskan. Gustav har dessutom en mängd landskamper för Norge på sitt CV och kommer med stor sannolikhet att ingå i Norges kommande VM-trupp

-Mora har haft framgångar både som lag och på att utveckla spelare vilket så klart spelade in när jag valde just Mora. Jag är i en åldern där jag vill fortsätta att utvecklas samtidigt som jag vill spela i ett vinnande lag. Sen spelade det så klart också in en del att jag var i Mora när jag gick hockeygymnasiet och trivdes superbra då. Det känns kul att få komma tillbaka nu! Andreas och tränarna la fram en bra plan för mitt spel och hur de vill använda mig, säger Gustav själv.

-Det känns jättebra att ha fått den här påskriften. I Gustav får vi en stor och stark forward som är otroligt jobbig att möta för motståndarna. Trots sin storlek är han bra på skridskorna och har dessutom ett riktigt bra skott, säger Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2024/2025.

Kenny Åström