Mora laddar om för ny match mot Vita Hästen
Publicerad: 2017-01-23

Efter en lyckad roadtrip i Norrland med sex tagna poäng av sex möjliga vänder nu Mora hemåt igen för match mot Vita Hästen i Smidjegrav Arena under tisdagskvällen.

Ja det blev en riktigt lyckad helg för Moras lag som fortsätter att gå som tåget i HockeyAllsvenskan. Segern borta mot MODO följdes upp av ytterligare en seger borta mot Björklöven.

- Det kan inte bli bättre än 6 poäng av 6 möjliga. Det var två tuffa bortamatcher mot lag som var i stort behov av poäng. Jag ser det som att vi vann båda matcherna i den andra perioden. Vi kom ut väldigt aggressivt och spelade fast dem i egen zon. Vi kommer att fortsätta att jobba  på små detaljer som kan göra matcherna lättare för oss men vi hittar vägar att vinna och det är en bra egenskap, sammanfattar Jeremy.

Matchen mot Björklöven startade annars inte så bra för Mora som låg under med 1-0 efter den första perioden där man också förlorade skotten med hela 13-3. Laget vaknade sedan till i den andra perioden där man gjorde tre raka mål fram till 3-1. Men hemmalaget gav sig inte, 2-3 kom precis innan paus och kvitteringen till 3-3 hamnade i Moras målbur bara minuten in på den tredje perioden. Det var trots detta Mora som kunde avgå med segern sedan Pierre Engvall skickat in det matchvinnande målet drygt två minuter från slutet. Mathias Bromé satte sedan den definitiva spiken i kistan med sitt 5-3 mål när hemmalaget hade plockat ut målvakten.

- Jag tycker att vi vinner den matchen i andra perioden som jag sa innan. Men vi kunde ha dödad matchen där om vi kunde behållt vår tvåmålsledning. Vi kunde dessutom gjorde både 4-1 och 5-1 men det gjorde vi inte och istället var vi lite ofokuserade i slutet av perioden när de gjorde den viktiga reduceringen. Jag tycker att vi satte oss själva i en svårare situation än nödvändigt och även om det var starkt att vinna på bortaplan så hade jag gärna sett att vi avgjort matchen tidigare när vi hade chansen, konstaterar Jeremy.

Segrarna har innburit att Mora nu tagit sig upp på 80 poäng i tabellen. Närmaste lag bakom är Karlskoga på 75 poäng och trea är Pantern på 64 poäng.  

Serien är förövrigt inne i en ganska intensiv fas där det är matcher varannan dag och för Moras del betyder det lite ändrade matchuppladdningar för att hålla spelarna så pigga som möjligt.

- Det är inte så mycket träningar just nu men vi försökte lägga in lite mer träningar innan vi åkte och under de kommande tio dagarna finns också möjlighet att träna mer. Just nu handlar det om att få den vila som behövs för att tävla på hög nivå under 60 minuter. Vissa spelare har många minuters speltid just nu, speciellt på forwardssidan så vi försöker hålla dem så fräscha som möjligt, säger Jeremy.

Under tisdagskvällen väntar nästa utmaning för Moras del som tar emot Vita Hästen hemma i Smidjegrav Arena. Norrköpingslaget var inne i en ganska het period för ett tag sedan men har tappat lite mark på slutet. Igår åkte man dessutom på en stor förlust hemma mot Almtuna med 5-1.
Matcherna mellan Mora och Vita Hästen har annars varit jämna historier den här säsongen. Båda matcherna har Mora lyckats dra det längsta strået med 2-1 och Jeremy Colliton är beredd på ännu en tuff match imorgon.

- De har spelat bra mot oss och det blir en tuff match. Den senaste matchen var tillknäppt men visade tålamod och fick ett sent mål. De har några riktigt giftiga offensiva spelare som kan göra skillnad så vi måste vara beredda defensivt för att göra det svårt för dem, säger Jeremy.

Hur laguppställningen kommer att se ut bestäms först imorgon.

Kenny Åström