Mycket bra i spelet trots förlust i första matchen
Mora IK2022-08-09
Gästerna drog till slut det längsta strået i en jämn match som kunde slutat lite hur som helst. Trots förlusten finns det en hel del bra saker att ta med sig i spelet inför fortsättningen.

Den första perioden bjöd på en relativt fartfylld hockey med tanke på att båda lagen bara varit på is i mindre än en vecka. Dock såg man ganska tydligt att det fattades en hel del i timing och passningsspel som sig bör på försäsongen. Även om båda lagen skapade en del chanser så fick vi bara se ett mål under matchens första period och det var gästerna som gjorde det efter en tilltrasslad situation efter prick 15 minuters spel.

I den andra perioden var det hemmalaget som till en början klev ut som det bättre laget och efter några missade chanser efter kontringar dundrade Axel Sundberg till slut in kvitteringen med ett fint handledsskott en bit innanför blå linjen sedan en Leksandsback tappat pucken i egen zon. Det blev också det enda målet i den andra perioden. Båda lagen hade dock möjligheter till ytterligare mål men två duktiga målvakter såg till att freda sina respektive mål.

Även den tredje perioden blev en jämn historia där både lagen fortsatte att turas om att skapa chanser. Tempot gick dock ner en hel del vilket även det är naturligt när det gäller säsongens första match. Vi fick också ett avgörande innan den tredje perioden var slut och det var gästerna som först gjorde 2-1 för att sedan definitivt avgöra matchen med 3-1 när Mora chansade med en extra utespelare på slutet.

Kenny Åström