Finländsk målvakt klar för Mora IK
Mora IK2023-05-08
Mora IK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv och denna gång på målvaktssidan. Från Kiekko-Espoo ansluter 23-åriga Waltteri Ignatjew som den gångna säsongen var med och tog sitt lag till mästartiteln i Mestis-ligan.

Waltteri har Jokerit som moderklubb och även om han står noterad för en del matcher i den finska högstaligan har han till största delen av sin karriär spelat i andraligan Mestis. Där var han under föregående säsong ligan bästa målvakt och slutade på 92,7% i räddningsprocent i grundserien och 91,5% i slutspelet. Noterbart är att han faktiskt redan testat på spel i HockeyAllsvenskan i slutet av förra säsongen. Det blev dock bara ett framträdande i Västervik innan han valde att återvända hem till Finland igen.

-Mora känns som en riktigt bra möjlighet för mig att ta nästa steg och visa upp mig själv i en bättre liga. Jag har höga förväntningar inför kommande säsong, både för laget och på mig själv. Jag hoppas vi kan utvecklas tillsammans och få ut vår fulla potential, säger Waltteri som också passar på att berätta hur vad han är för typ av målvakt. -En storväxt målvakt med bra rörlighet och som är bra på att läsa spelet.

-Ett spännande nyförvärv som ska bli väldigt intressant att se i HockeyAllsvenskan. Det är en målvakt som varit riktigt bra i den finska andraligan och som skaffat sig mycket erfarenhet trots att han bara är 23 år. Han vet vad som krävs för att vinna. Det är en stor målvakt som är placeringssäker och har ett bra rörelsemönster och fotarbete framförallt, säger nya målvaktstränaren Karl Malmqvist.

Kontraktet gäller över säsongen 2023/2024.

Kenny Åström