Damlaget förlorade hemma mot SHK Hockey
Publicerad: 2022-12-03
Mora IK:s damer var återigen i spel under lördagseftermiddagen när SHK Hockey stod för motståndet i Smidjegrav Arena. Det bjöds på en målrik tillställning där bortalaget från Uppland drog det längsta strået efter att ha ryckt ifrån under den andra perioden.

Inledningen av den första perioden blev allt annat än önskvärd för Mora när SHK etablerade anfallsspel flera gånger i offensiv zon och efter 3:03 på klockan sköt Emilia Englund in 0-1 till gästerna.

Mora hade det svårt att komma in på bortalagets planhalva och skapa kvalitativa lägen men tillslut skulle chanser uppenbara sig för MIK när Tilde Sundnäs Grillfors snappade upp en retur från Karlsson i SHK:s målbur och enkelt kunde hon skjuta in 1-1 till Mora.

Bortalaget skapade ytterligare chanser genom flera numerära överlägen men Flemberg och försvaret i Mora motade de 16 skott som kom efter SHK:s ledningsmål och den första perioden slutade därmed 1-1.

Under starten av den andra perioden så förändrades inte matchbilden märkvärt, SHK slängde in många puckar mot kassen och efter 5:05 på matchklockan så återtog de ledningen efter att backskott från Emilia Englund letade sig hela vägen in.

Kort därefter så utökade bortalaget sin ledning till 1-3 när Flemberg i Moras mål låg nere i målgården och SHK kunde därmed verkställa tvåmålsledningen med ett skott från distans av Anna Södergren.

Efter 1-3 målet så skulle Mora visa upp ett förbättrat anfallsspel där man flera gånger kontrade bra och skapade snurr i offensiv zon. Men istället så hittade SHK en kontring där Elin Lundvall kom så gott som fri efter en välplacerad passning från egen zon av Elina Ingemarsson. Lundvall kunde sedan skjuta in 1-4 pucken och då underläge med tre mål för MIK.

Powerplay kom och gick för Mora men utan utdelning och kort därefter så blev situationen förvärrad ännu en gång när Ellen Sikberg utökade bortalagets ledning till 1-5 med tre minuter kvar på klockan och den blytunga andraperioden för Mora slutade med just de siffrorna.

Efter en rätt så långsam inledning av den tredje perioden så etablerade MIK en viktig kontakt efter 5:38 när Maja Matsson reducerade till 2-5 och matchen levde igen.

Det var ett Mora med en nytändning som kom ut på isen igen efter reduceringen och fortsatte att skapa. Nästa reduceringspuck skulle också tillkomma kort därpå när Tillie Ytfeldt spelade till Sundnäs Grillfors som befann sig fri framför mål, efter att ha väntat ut målvakten kyligt så kunde Sundnäs Grillfors lägga in sitt andra mål för matchen och 3-5 var nu resultatet på mediakuben.

Efter att SHK tagit timeout efter 3-5 målet så kom de tillbaka in i matchen igen, tiden var sedan aningen för knapp för MIK att hitta ytterligare reducering och därmed slutade matchen just 3-5.

Damlagets nästa match finner vi redan imorgon klockan 17:00 när SHK återigen står för motståndet men då på bortaplan.

Isac Wadman