Mora värvar målvaktstalang från Djurgården
Publicerad: 2019-04-30
SHL
Klubben har idag gjort klart med den 18-åriga målvakten Olof Lindbom som närmast ansluter från Djurgården.

Olof har Ekerö som moderklubb men har under hela sin juniortid hållit till i Djurgården. Där var han säsongen 2017-2018 en stor bidragande orsak till att klubbens J18-lag tog SM-guld. Samma säsong blev han också vald till J18-VMs bästa målvakt. Totalt har noterats för 42 juniorlandskamper med Sverige och draftades förra sommaren som #39 totalt av NHL-laget New York Rangers.

-Det känns verkligen bra att Olof har valt att komma till oss i Mora IK. Jag har följt honom de senaste åren i juniorlandslagen och är imponerad av vad jag sett. Han är en målvakt som på egen hand kan vinna matcher åt sitt lag och vi tror väldigt mycket på honom tillsammans med Isak Wallin, säger Peter Iversen om det senaste tillskottet.

-Jag pratade och hade många lag som var intresserade av mig inför kommande säsong, men jag kände direkt när Mora hörde av sig att de var ett bra lag för mig. Jag ringde såklart runt till olika spelare och ledare i Hockeysverige för att få deras uppfattning av Mora och de var inte en enda som hade något dåligt att säga om Mora IK. Så jag åkte upp till Mora för att prata med spelare och ledare och kände direkt att jag fick bra kontakt med målvaktstränaren Peter Iversen. Något som är viktigt för mig. Jag är sjukt taggad på att komma till Mora och tror verkligen vi kommer vara ett lag att räkna med i nästa års allsvenska, säger Olof om sitt val att välja Mora.

Kontraktet gäller över säsongen 2019/2020.

Kenny Åström