Peter Hermodsson slutar som Klubbdirektör
Mora IK2023-04-26
Det har gått 12 år sedan han tog uppdraget att leda Mora IK som Klubbdirektör. Han har varit med och fört klubben upp i högsta ligan och trillat tillbaka till Hockeyallsvenskan igen. Däremellan har tuffa ekonomiska tider och framgångar avlöst varandra.

-Att arbeta som klubbdirektör i Mora IK är en berg och dalbana och man måste älska spänningen för att ha det här jobbet, konstaterar Peter Hermodsson och fortsätter:

-Tiden som klubbdirektör har varit fantastiskt rolig men det är också väldigt mycket jobb. Jag skulle beskriva det som en livsstil där gränsen mellan jobb och fritid helt suddas ut. Jag har kommit till en punkt där jag vill ha mer tid för min familj och mina vänner.

Peter Hermodsson säger också att han tycker att tiden känns rätt just nu då klubbens ekonomi är stabil, personalstyrkan likaså och det faktum att en ny Ungdomsarena äntligen är under byggnation gör att han ser att en väldigt spännande framtid väntar klubben.

Nu inleder Mora IK:s styrelse arbetet med att rekrytera Hermodssons ersättare.

-Det är givetvis tråkigt att Peter har bestämt sig för att lämna klubben men vi har samtidigt full respekt för hans beslut, säger Lars Lisspers, styrelsens ordförande.

-Peter Masuhr kommer att arbeta som tillförordnad Klubbdirektör tills vidare, avslutar Lars Lisspers.

En längre intervju med Peter Hermodsson där han blickar tillbaka på de 12 år som gått kommer att sändas inom ett par veckor.

Mora IK önskar Peter all lycka till med framtida uppdrag!

Kenny Åström