Mora IK värvar lovande back från HockeyEttan
Publicerad: 2023-05-02
Mora IK
Klubben har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv i form av den 23-åriga backen Jakob Stöffling som närmast kommer från topplaget Kalmar HC i HockeyEttan.

Jakob är född och uppvuxen i Falun och gick hockeygymnasiet i Leksand. Han flyttade efter sin juniortid till Norrköping för spel med Vita Hästen. Där hann han dock bara med åtta matcher innan han flyttade till Halmstad för spel i HockeyEttan. Den senaste säsongen tillbringade han i Kalmar HC där han var en av lagets absolut bästa backar. Totalt noterades han för 16 poäng på 21 matcher och +9 i plus/minus-statistiken. Dessvärre missade han slutdelen av säsongen p.g.a. en skada. Nu ser han fram emot nya äventyr med Mora IK

-Man känner sig som hemma här uppe. Jag har ju familjen i Falun så det är riktigt roligt. Jag tycker Mora har tagit stora steg och allt lät väldigt bra när jag pratade med Andreas om utveckling och hur de ser på mig som spelare. Det här känns som en jättebra miljö för mig att utvecklas i, säger Jakob.

-Jakob är en tvåvägsback som tycker om att spela fysiskt och har en bra karaktär. En bra skridskoåkare med många fina uppsidor och vi är väldigt nöjda över att Jakob valt att spela för oss, säger Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2023/2024.

Kenny Åström