Mora värvar amerikansk forward
Publicerad: 2017-06-03

Klubben har idag gjort klart med ännu ett nyförvärv. Från AHL-klubben Bridgeport Sound Tigers hämtar man den 29-åriga amerikanen Andrew Rowe.

Andrew är född i Spring Lake, Michigan och har under sin seniorkarriär varvat spel i ECHL med spel i AHL. Totalt har han noterats för 286 poäng på 284 matcher i ECHL samt 76 poäng på 206 matcher i AHL. Den senaste säsongen var hans bästa poängmässigt i den amerikanska hockeyligan där han stod för 36 poäng (13+23) på 66 matcher i Bridgeport Sound Tigers.

- Andrew är en mycket välscoutad spelare som vi har följt ett bra tag. Han har varit högst upp på Jeremy Collitons önskelista under några år. Med hans säsong i Bridgeport förra året, där han var en av lagets ledande spelare, så vet vi att han kommer vara en stor tillgång för oss kommande säsong. Även Bridgesports huvudtränare hade bara superlativ att säga om Andrew och gratulerade till en riktigt bra värvning. Han är en spelare som kan och kommer göra skillnad i täta och tuffa matcher, säger en nöjd Anders Sundby.

- Först och främst vill jag säga ett stort grattis till laget och staden Mora till en fantastisk säsong som var. Jag är ivrig över att få ansluta till laget och bidra med det bästa av min förmåga kommande säsong. Jag har bara hört positiva saker om klubben och jag ser fram emot att få spela inför alla fans, säger Andrew själv.

Kenny Åström