Mora IK värvar från kvällens motståndare Djurgården
Publicerad: 2017-10-14
SHL
Klubben kan ikväll meddela att man gjort klart med den 24-åriga backen Marcus Fagerudd som ansluter från Djurgårdens IF.

Marcus har fått sin hockeyuppfostran i Finland men har förutom sina drygt 100 matcher i finska högstaligan även samlat på sig en hel del erfarenhet från SHL. Han har där representerat både Luleå och fram till idag även Djurgården. Tycker ni att namnet klingar bekant trots att ni kanske inte följt SHL på nära håll senaste säsongerna? Det beror på att Marcus stod som motståndare till Mora IK för några säsonger sedan, då han var utlånad till Asplöven, och gjorde en hel del poäng för Haparandaklubben.

Marcus har den här säsongen spelat åtta matcher för Djurgården och stått för tre poäng (1+2).

  • Vi är glada att Marcus ansluter till oss. Vi får en skidskoskicklig offensiv back med ett bra förstapass och ett hårt skott. Han är dessutom högerskytt, vilket vi inte har så många av i laget. Han hade ett två-årigt avtal med Djurgården men han kommer stanna och spela för oss resten av säsongen. Vill även passa på att tacka Djurgården för att vi kunde hitta en bra lösning för alla parter, säger sportasnvarige Anders Sundbye.

Marcus kommer att ansluta till Mora redan imorgon och kommer att vara spelklar till torsdagens hemmamatch mot Frölunda.

Kenny Åström