Mora IK gör klart med ny forward
Mora IK2023-04-18
Klubben kan idag presentera det andra nyförvärvet inför kommande säsong. Från Tingsryd ansluter den 21-åriga forwarden Ludvig Levinsson.

Ludvig är skolad i Frölundas organisation där han spelade under hela sin juniortid. Första säsongen som senior tillbringade han i Halmstad Hammers i HockeyEttan och gjorde då 54 poäng på 51 matcher. Den säsongen belönades med ett HockeyAllsvenskt kontrakt i Tingsryd. Där noterades han förra säsongen för 18 poäng på 33 grundseriematcher samt 6 poäng på 5 matcher i playout-serien mot Västervik.

-Det känns verkligen jättekul att få komma till Mora IK. Det känns som ett bra steg i karriären för mig. Mora IK är för mig ett lag som spelar en rolig hockey och är jobbiga att möta. Det ska bli skoj att bli en del av det och jag ser redan fram emot nästa säsong, säger Ludvig.

-Ludvig är en spelskicklig spelare med bra spelförståelse som kan både spela center och ytterforward. En bra karaktär med fina uppsidor och det ska bli väldigt spännande att följa Ludvigs utveckling i Mora IK under kommande säsong. Vi är väldigt nöjd med att Ludvig valde att spela i Mora IK, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2023/2024.

Kenny Åström