Styrelsen 2021/2022

Ann-Charlotte Andersson

Suppleant

Ordförande har ordet

Jag vill tacka för förtroendet som ordförande i Mora IK de kommande två åren!

Nu äntligen så har vi en ny säsong framför oss med många härliga stunder i Smidjegrav Arena!

Förra säsongen har nyss avslutats och vi i Mora IK kan se tillbaka på den säsongen som varit speciell på flera sätt med pandemi och tuffa ekonomiska förutsättningar. Men ändå har Mora IK under säsongen som varit gjort en av de bästa resultat någonsin om vi ser till bredd och spetts.

Nu väntar en ny vinter som vi ser fram emot i Mora IK och all vår verksamhet som vi bedriver i vår klubb.

Några av våra yngre spelare har även fått dragit på sig landslagströjor under förra säsongen vilket var kul. Det var Anton Olsson som spelat för vårt yngsta landslag Team 16 samt Johannes Lökkeberg som representerat Norges U-18 lag. Nu hoppas vi även denna säsong, att alla som finns i Mora IK`s verksamhet ska få utvecklas så långt det går och med glädje i vår verksamhet.

Jag som ordförande är mycket stolt för det arbete som alla ledare och volontärer gör under säsongerna och utan ert arbete så skulle Mora IK inte fungera alls eftersom det mesta av vår verksamhet bygger på ideellt arbete och engagemang.

En viktig del i styrelsens arbete har varit att jobba med en ungdomsarena och nu ser vi framgången i detta arbete och där Mora kommun har kommit med ett förslag på en tältlösning på Prästholmen vilket vi nu ser som ett lyft för idrotten och ishockeyn specifikt i Mora kommun.

När allsvenskan summerar sitt år gällande publiksiffror så visar det att över 1 miljon personer har gått på allsvenska matcher vilket visar vilken stark liga vi spelar i även fast drömmen och målet självklart är att nå SHL. Nu hoppas jag att alla våra fans kommer på de matcher som vi har i vår verksamhet oavsett lag. Ishockey ska upplevas live!

Nu håller vi tummarna för våra lag i Mora IK

Lars Lisspers