Styrelsen 2021/2022

Lars Lisspers

Ordförande

Vald till: 2021/2022

Jeff Jackett

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Hans Arnesson

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Mikael Lundström

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Andreas Sjöberg

Ordinarie Ledamot

Tomas Lind

Ordinarie ledamot

Stefan Olsson

Ordinarie Ledamot

Vald till: 2021/2022

Lars Jansson

Suppleant

Ann-Charlotte Andersson

Suppleant

Ordförande har ordet

Äntligen startar hockeysäsongen efter månader av väntan, frågor och funderingar kring vad Covid -19 innebär för Svensk Ishockey och Mora IK.

Det har verkligen varit en berg- och dalbana för all idrott, alla föreningar och alla supportrar inte minst.

Jag har fått förtroendet att vara styrelsens ordförande för Mora IK och det är ni medlemmar som gett mig detta förtroende. Jag är mycket stolt över uppdraget och jag kommer att göra mitt yttersta för att tillsammans med min styrelse ge ledningen, spelarna och ledarna i såväl A-laget som våra junior- dam- och ungdomslag bra förutsättningar att lyckas.

Alla vi som verkar i och omkring Mora IK har ju tagit fram ett Manifest tillsammans med alla våra samarbetspartners, medlemmar, funktionärer och alla andra som stöttar MIK där vi tillsammans ska lyfta det vi står för: Engagemang, stolthet, respekt och framför allt glädje. Vi som styrelse och jag som ordförande ska se till att vi följer vårt Manifest. Ett bra sätt att följa oss är att göra vår hemsida till er startsida. På så sätt missar ni ingenting som händer i Mora IK.

Mora IK säsongen 2020/2021 har många nya saker att berätta om. Vi har gjort en ny organisation inom både sporten och vårt klubbkontor. Detta för att det ska utveckla vår verksamhet samt att passa vår ekonomi. Vi har även sett till att vi som klubb är representerad på många olika nivåer inom idrotten eftersom Mora IK ska bidra och samverka för idrottens bästa. Vi finns med i Allsvenskans styrelse, Dalarnas hockeyförbunds styrelse samt har täta kontakter med andra viktiga organisationer som bidrar till Mora IK:s bästa.

Vi jobbar aktivt med våra samarbetspartners i kommunen eftersom de är en förutsättning för att vi tillsammans med alla medlemmar och publik ser till att vårt lokomotiv, A-laget herr och dam J20, J18, J16 samt alla ungdomslag skapar ekonomiska ramar för vårt Mora IK. Just i år är det extra tufft eftersom vi väntat länge på besked om hur mycket publik vi får ta in i vår arena och dessutom bara kommer få släppa in en bråkdel av vad vi brukar.

A-laget herr har fått en ny tränare, Johan Hedberg, vilket verkligen har lyft vår klubb och elitverksamheten. Vi ser fram emot säsongen och hur våra spelare ska tävla för en bra placering i ligan. Ny damtränare för säsongen är Göran Tärnlund som fått många damspelare att träna och tävla på ett helt annat sätt än tidigare vilket vi i klubben ser fram emot att se resultatet av under säsongen.

Det är viktigt att alla vi som bryr oss om Mora IK också är medlemmar i klubben. Längst upp på vår hemsida finns en knapp som ni bara klickar på för att antingen bli medlem eller värva någon annan. Vi är många som jobbar inom Mora IK idag. Jag uppskattar allt arbete som våra ledare ifrån våra yngsta lag upp till seniorer gör för att vi ska kunna spela hockey i klubben. Tack även till er föräldrar som stöttar våra lirare både vid träningar och matcher. Utan ert engagemang -inget Mora IK.

Jag önskar alla en härlig start på säsongen!

Hälsningar

Lars Lisspers
Ordförande Mora IK