Styrelsen 2022/2023

Lars Lisspers

Ordförande

Vald till: 2022/2023

Jeff Jackett

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Hans Arnesson

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Mikael Lundström

Ordinarie ledamot

Vald till: 2022/2023

Andreas Sjöberg

Ordinarie Ledamot

Tomas Lind

Ordinarie ledamot

Stefan Olsson

Ordinarie Ledamot

Vald till: 2022/2023

Lars Jansson

Suppleant

Ann-Charlotte Andersson

Suppleant

Ordförande har ordet

 

Tack Mora IK för en fantastisk säsong för alla inblandade. När jag nu sammanfattar säsongen har precis Modo AIK:s herrar vunnit slutspelet och platsen till SHL säsongen 2023/2024. Tänk att vi i Mora fick vara med så länge i slutspelet och visade att vi är ett lag att räkna med – bara Modo lyckades att slå oss i slutspelet. Ett varmt grattis till Modo och till alla insatser i våra egna lag. Vi följer också med spänning vårt damlags framsteg i seriespelet och inför kommande säsong.

 

Nu är vi mitt i vårt lagbygge av vårt herrlag inför nästa säsong och pusselbitarna faller på plats med hjälp av vår sportchef Andreas Hägglund. Det sker även förändringar inom tränarsidan. Daniel Hermansson tar över laget tillsammans med assisterande tränare Fabian Gunnarsson och Tomas Skogs. Det sker även ett stort jobb med att knyta till sig nya tränare och ledare i många av våra andra lag i klubben.

Mora kommun bygger nu en ungdomshall som ska stå färdig under hösten 2023. Det kommer att ge helt nya förutsättningar för våra ungdomslag i klubben. Vi ser verkligen fram emot att äntligen kunna ha vår verksamhet samlad i Mora och på Prästholmen.

 

Säsongen 2022/2023 är nu klar för alla våra lag och den sista ungdomscupen har även den spelats färdigt för säsongen. Som ordförande är jag stolt över hur alla i klubben har bidragit till att göra Mora IK till en klubb som ska fungera på alla nivåer, samt vara en plats där alla ska trivas och känna delaktighet. Rent sportsligt visar Mora IK:s verksamhet på flera sätt att vi en är en klubb som märks på hockeykartan, bland annat genom att vi har bland de bästa juniorerna i Sverige.

 

Tack alla spelare, ledare, funktionärer, personal och föräldrar för det fantastiska jobb som ni lägger ner för att vi i Mora IK ska vara en klubb med ett stort engagemang och klubbkänsla. Tack även till våra samarbetspartners och sponsorer som stödjer vår klubb.

 

Vi har ett stort jobb kvar som startar omgående och det är att hitta en ersättare till vår klubbdirektör Peter Hermodsson som nu har bestämt sig för att göra annat kommande säsong. Peter har under sina 12 år som klubbdirektör verkligen skapat en otroligt bra verksamhet och bra förutsättningar för Mora IK. Vi kommer att sakna honom i klubben på flera områden. Som ordförande vill jag tacka honom stort och önska honom lycka till i fortsättningen. Under rekryteringen kommer Peter Masuhr att fortsätta vara tillförordnad klubbdirektör.

 

Tack för säsongen 2022/2023 – nu ser vi med spänning fram emot nästa säsong.

 

Hälsningar

 

Lars Lisspers, Ordförande Mora IK