MORA ISHOCKEYKLUBB - MED HJÄRTAT I TRADITIONEN

 
 
Mora IK bildades 1935 och är därmed Sveriges äldsta ishockeyförening på landsorten. Dalabygden är fylld av kultur och tradition. Det gäller även för Mora IK. 2004 byggdes Mora Ishall om till den moderna FM Mattsson Arena vilket har gett oss och våra samarbetspartners goda möjligheter till ett väl fungerande samarbete. 2021 fick arenan åter namnet Smidjegrav Arena by Wibe Group efter att över 200 supporters tillsammans med Wibe Group gått in som Arena-sponsorer i tre år.

Mora IK har som målsättning att skapa en av Sveriges bästa plattformar för ung­domar som vill aktivera sig och spela hockey. 
En viktig del är vårt hockeygymnasium, två heltidsanställda ungdomsansvariga och samarbetet med Älvdalen, allt för att skapa forutsättningar för att öka bredden och därmed få en bättre spets med egna spelare till vårt A-lag.

Vi har ett damlag som siktar på att avancera i seriesystemet och vi arbetar för att bygga underifrån med flicklag och inte minst vår hockeyskola för de minsta.
Vårt A-lag skall spela fartfylld ishockey med hög intensitet. Vi skall utveckla, underhålla och vinna. Vi har skapat en ny organisation och vi arbetar mycket med att stärka vårt varumarke.

Efter klubbens kanske tuffaste utmaning någonsin, ett år utan publik i pandemins spår, står vi nu starka med fokus på framtiden.
Våra samarbetspartners är tillbaka, de är fler och många har gått in med mer än tidigare. Vår ambition är att vårt varumärke skall vara intressant att synas tillsammans med och att företagen ser möjligheterna att följa med på vår resa med nya Mora IK.

Vi är stolta över vår tradition och vår historia. Samtidigt måste vi vara förändringsbenägna och våga tänka i nya banor och nya möjligheter som skapar intresse för klubben framåt.


Tillsammans skapar vi gemensamma framgångar. Tillsammans är vi starka.