Jan Simons minnesfond

Jan Simons, född 27 juli 1946, var en stor svensk idrottsledare, mest känd för sina många år i rollen som klubbdirektör för Mora IK. Simons avled den 11 juli 2018 efter en tids sjukdom.

Simons blev den förste anställde vid Mora IK. Han var anställd sedan 1976, först som kanslist sedan som klubbdirektör. Efter säsongen 2008 slutade Simons efter över 30 år i klubben. Jan gjorde sig känd som en karismatisk klubbdirektör med hög profil. Han hyllades efter att, mot alla ekonomiska odds, ha tagit upp Mora IK i Elitserien våren 2004.

Mora IK:s styrelse och familjen Simons har efter att fått påstötningar från allmänheten och företag att det saknas en fond för att hedra Jan Simons minne.

Därför har Mora IK:s styrelse och familjen Simons beslutat att bilda en fond för att ge allmänheten och företag möjlighet att genom gåva och bidrag stödja ungdomsverksamheten i Mora IK.

 

 Ändamål enligt stadgar

Fondens ändamål skall vara att stödja ungdomsverksamheten inom Mora IK genom

- att årligen utdela stipendium till en spelare i något av Mora IK:s ungdomslag eller dam-/flicklag som har utmärkt sig som
- god lagkamrat, - värdefull för laget, - träningsambitiös och lojal.

Spelaren skall utses av ansvarig för ungdomssektionen samt Mora IK:s klubbdirektör och i samråd med minnesfondens styrelse.

- att årligen att utdela ett stipendium till en ledare/tränare för något av Mora IK:s ungdomslag eller dam-/flicklag som har utmärkt sig som särskilt engagerad och ambitiös i sin roll som ledare/tränare.

Ledaren skall utses av ansvarig för ungdomssektionen samt Mora IK:s klubbdirektör och i samråd med minnesfondens styrelse.

Använd bankgiro 5397-2592 för ditt stöd. Kontakta gärna Mora IK:s kansli för bidrag och kondoleanser vid begravning. Telefon 0250-178 30

Man kan även ge sitt bidrag genom swish: 123 258 9703