Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Januari Jan

75-årsjubileum

Pucken släpps på Saxviken
I början på trettiotalet gör Gunnar Faleij några försök att locka de bandyspelande grabbarna på Saxvikens is till att spela ishockey istället. Gunnar hade fastnat för sporten under sin studietid i Stockholm. Till slut fick Gunnar igång byalagsspel, och en rink byggdes på landbacken. Verksamheten växte, och på ett möte hösten 1935 bildades Mora Ishockey Klubb. Gunnar Faleij fick förtroendet att leda klubben, vilket han gjorde i 23 år.

2010 firade föreningen 75 år och man anordnat en del arrangemang samt att man tog fram en jubileumsbok.

Jubileumsboken
I augusti 2010 släpptes klubbens 75-årsjubileumsbok. Boken är gjord i generöst A4 format på c:a 275 sidor. Författare är Stellan Kvärre med hjälp av Anders Norin. Boken har givets ut i två olika utföranden, dels som vanlig inbunden upplaga. Beställ den här>> Pris: 398:- + porto. Boken finns även att köpa på Mora IK:s kansli eller i souvenirshopen i FM Mattsson Arena.

Boken har också givets ut som en ytterst begränsad samlarutgåva (bibliofilupplaga). Samlarutgåvan är handgjord i äkta skinn, med tillhörande skyddskassett och innehåller äkta autografer av ca. tio stycken stora MIK-profiler.

Boken ges ut i samarbete med Idrottsförlaget i Västerås AB.

All Star-matchen
Lördagen den 7 augusti anordnades en All Star-match i FM Mattsson Arena. En match mellan laget som tog Mora IK till Elitserien 2004 & ett profilstarkt lag med spelare som under sin karriär spelat i klubben.