Mora Ishockeyklubb


Mora IK bildades 1935 och är därmed Sveriges äldsta ishockeyförening på landsorten. Dalabygden är fylld av kultur och tradition. Det gäller även för Mora IK. 2004 byggdes Mora Ishall om till den moderna FM Mattsson Arena (nu mera Smidjegrav Arena) vilket har gett oss och våra samarbetspartners goda möjligheter till ett väl fungerande samarbete.

Mora IK har påbörjat det nya arbetet med att skapa en av Sveriges bästa plattformar för ung­domar som vill aktivera sig och spela hockey. 
En viktig del är vårt hockeygymnasium, två ungdomsansvariga på heltid och samarbetet med Älvdalen, allt för att skapa forutsättningar för att öka bredden och därmed få en bättre spets med egna spelare till vårt A-Iag.
Vårt A-lag skall spela fartfylld ishockey med hög intensitet. Vi skall utveckla, underhålla och vinna. Vi har skapat en ny organisation och vi arbetar mycket med att stärka vårt varumarke. Vår ambition är att vårt varumärke skall vara intressant att synas tillsammans med och att företagen ser möjligheterna att följa med på vår resa med nya Mora IK. Vi lutar oss mot vårt Manifest där följande ord är vår ledstjärna:
Stothet
Integiritet 
Närhet
Glädje

Vi är stolta över vår tradition och vår historia. Samtidigt måste vi vara förändringsbenägna och våga tänka i nya banor och nya möjligheter som skapar intresse för klubben framåt. Vi ligger i framkant när det kommer till nytänkande och förändring.

Mora IK vill och önskar att ni vill var med oss och tillsammans se nya möjligheter. Tillsammans är vi starka.
Tillsammans skapar vi gemensamma framgångar!