Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Mora
MIK

Ny förlust i toppstriden - Mora knep bonuspoängen

11 februari 2023 20:30
MATCHRAPPORT

Det blev en ännu en förlust i toppstriden när Mora gästade Hägglunds Arena på lördagen. Trots en tappad tvåmålsledning i den tredje perioden kom MoDo ikapp och satte sig åter i förarsätet, men gästerna kvitterade med bara sekunder kvar och avgjorde sedermera knappa minuten in i förlängningen.


Lördagskvällen i Hägglunds Arena var som väntat en rafflande och tät historia. MoDo öppnade målskyttet genom dansken Mikkel Aagards avslut ur snäv vinkel dryga kvarten in i den första perioden - och utökade genom samme forward i spel fem mot fyra när matchen höll på att nå sitt mittskede.

Gästande Mora växlade dock upp, kom tillbaka och vände till slut på ställningen. Kort efter att ha missat ett straffslag kom först reduceringen med 25 sekunder kvar till den andra pausvilan - och tidigt i den tredje kom kvitteringen genom Niklas Heinerö. Bortalagets momentum höll i sig och knappt nio minuter in i perioden var det de vitklädda som var i ledning.

Den tredje perioden var målrik och skulle innehålla fem mål totalt - då det var MoDos tur att få upprättelse. Kort efter Moras ledningsmål klev skyttekungen David Bernhardt fram för att hitta nätet en 18:e gång den här säsongen, när han frispelades elegant i slottet av Riley Woods under en avvaktande Mora-utvisning - ett mål som tände såväl spelare som publik i Hägglunds Arena. Vändningen fullbordades nämligen kort därefter när lagkapten Emil Wahlberg i en kontring stänkte upp pucken i krysset för ett mål som länge såg ut att bli matchvinnande.

Med utplockad målvakt matade Mora på för att rädda poäng i matchen och med sju sekunder kvar av ordinarie matchtid kom också kallduschen för MoDo. Ett snöpligt mål där Måns Carlsson lämnades helt fri i slottet för att raka in en retur bakom Tex Williamsson. Fighten gick till förlängning där det endast dröjde 58 sekunder innan Anton Heikkinen avgjorde på ett friläge.

KOMMENTAR

Assisterande tränare Mikael Sundell ger sin bild av matchen i stort:
– Kvällens match är en ganska medioker HockeyAllsvensk sådan. Två lag som kommer med två tuffa bataljer i ryggen och med en stor belastning. Jag menar, vi gör en jättebra match mot Björklöven borta - Mora hade ett litet "lättare" motstånd men har samtidigt en lång resa i benen., det syns i spelet.

– De börjar klart bättre och vi kommer tillbaka och avslutar den första perioden riktigt bra. Såväl andra som tredje är snarlika - de börjar perioderna bäst och vi avslutar de bäst, men tyvärr inte tillräckligt.

Inför nästkommande vecka vill Sundell se samma typ av spel som i matchen mot Björklöven - med en klar förbättring på en aspekt:

– Egentligen innehåller gårdagens match (Björklöven) det vi vill se. Vi spelar med hög fart, har bra forecheck, snabbt spel med pucken och skapar enormt mycket målchanser. Det vi naturligtvis vill addera till detta är en högre effektivitet.

MATCHFAKTA

MoDo–Mora 4–5 (1–0, 1–1, 2–3, 0–1)
Mål: 1-0 Mikael Aagard (Vela, Brickley), 2-0 Mikael Aagard (Bernhardt, Näsén), 3-3 David Bernhardt (Woods, Näsén), 4-3 Emil Wahlberg (Halloran, Persson)
Skott: 28–32
Publik: 3835

NÄSTA HEMMAMATCH

Nu väntar en tre matcher lång bortaturné för MoDo, som inte vänder hem förrän till den 22:e februari. Då går årets upplaga av Enkronasmatchen av stapeln när Västervik gästar Hägglunds Arena.

Boka din plats och läs mer om hur du kan bidra här.