Hemma
Mora
MIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Full omgång och fyra returmöten!

22 oktober 2021 09:00

Fredagen bjuder på full omgång i HockeyAllsvenskan! Vi är framme i den nionde omgången och redan nu spelas fyra matcher mellan lag som redan ställts mot varandra i höst vilket blir spännande returmöten!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Södertälje, Winpos Arena
19.00 MoDo - Vita Hästen, Hägglunds Arena
19.00 Mora - AIK, Smidjegrav Arena
19.00 Karlskoga - Troja, Nobelhallen
19.00 Almtuna - HV71, Upplands Bilforum Arena
19.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
19.00 Kristianstad - Västerås, Kristianstad Ishall

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Mora mot AIK i kväll. Det bjuds bland annat på det här:

» Inför matchen blir det bland annat intervjuer med Daniel Ljunggren, Mora, och Max Lindholm, AIK.
» Inför matchen blir det en längre intervju med Mora-tränaren Johan Hedberg om säsongsinledningen.
» I första pausen gästar Moras klubbdirektör Peter Hermodsson studion.
» I andra pausen är det dags för en ny fredagslista och den här gången kollar Fredrik Söderström på fjolårets allsvenska spelare som lyckats bra i SHL i år.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Björklöven har fått en fin start på säsongen med sex segrar på åtta matcher. I onsdags blev det en 2-1-seger efter straffar mot Vita Hästen.

» Efter att ha tagit poäng i sex raka matcher så tog poängsviten slut för Södertälje i onsdags när det blev en 0-5-torsk mot HV71.

» Lagen möttes i premiären och då vann Björklöven med hela 10-2 i Scaniarinken, den tangerat största premiärvinsten i HockeyAllsvenkan någonsin.

» Björklövens Gustav Possler har gjort poäng i fem raka matcher.

» Efter sju raka matcher med poäng så tog sviten slut för Södertälje-forwarden Brett Pollock i onsdags. Han toppar dock alltjämt HockeyAllsvenskans poängliga med sina tretton pinnar (fyra mål, nio assist).

» MoDo har tagit två raka segrar och vann med 4-1 på bortaplan mot Västerås i förra omgången.

» Vita Hästen står på tre raka nederlag och 1-2-förlorade efter straffar mot Björklöven senast. Laget väntar alltjämt på säsongens första trepoängare. De två segrar som bärgats har kommit efter övertid.

» MoDo får tillbaka Sam Vigneault som varit avstängd i tre matcher.

» Vita Hästens Marcus Eriksson har gjort poäng i sju av åtta matcher i höst. Senast blev det ett mål och han klev därmed upp som sexa i alla tiders poängliga i HockeyAllsvenskan. Med totalt 195 allsvenska assist så är han dessutom bara fem passningspoäng i från att bli nummer tre någonsin att nå milstolpen 200 assist.

» Mora har tagit poäng i fem av åtta matcher i höst men har ännu inte bärgat någon trepoängare. I tisdags blev det en 4-3-seger mot Västervik sedan Johan Persson avgjort på övertid.

» AIK, som har ligans bästa powerplay med en effektivitet på 43,8 %, har förlorat de två senaste matcherna: 3-6 mot Västervik och 2-5 mot Västerås.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann AIK med 5-1 i Smidjegrav Arena.

» Moras Johan Persson är stekhet. Han har gjort poäng i sju raka matcher och matat in sju mål på sju matcher. Senast svarade han för tre poäng. Radarpartnern Daniel Ljunggren, som noterade tre assist senast, har svarat för en assist i fem raka matcher.

» Mora har lånat in backen Olle Strandell från Borlänge. Han gör allsvensk debut i kväll.

» AIK:s Fredric Weigel har noterat 147 allsvenska assist och är således tre passningspoäng från milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan.

» Karlskoga åkte på säsongens blott andra förlust efter att ha 3-4-torskat mot Tingsryd i onsdags.

» Efter fyra raka förluster i inledningen av säsongen så har Troja tagit poäng i fyra raka matcher. Senast blev det en 6-4-viktoria på hemmaplan mot Almtuna.

» Lagen möttes i den tredje omgången och då vann Karlskoga med 4-1 i Ljungby Arena.

» Karlskogas back Johan Larsson har gjort poäng i fem raka matcher.

» Trojas Carl-Johan Sjögren och Oscar Öhman har gjort mål i fyra respektive tre raka matcher. Öhman är riktigt het just nu med totalt sex poäng i de tre senaste matcherna.

» Karlskoga har tre spelare avstängda: Arvid Aronsson, Wilhelm Westlund och Mikael Eriksson.

» Almtuna inledde säsongen med tre raka vinster men har nu förlorat fem raka matcher. I onsdags blev det en 4-6-förlust mot Troja.

» HV71 studsade tillbaka direkt i onsdags och vann med 5-0 mot Södertälje. Smålänningarna toppar tabellen efter att ha vunnit sju av åtta matcher inledningsvis.

» Tommi Huhtala har inlett sejouren i HV71 med att göra fyra mål på fyra matcher. Samtliga fyra baljor har dock kommit på hemmaplan.

» HV71 har ännu inte släppt in något mål i boxplay. Laget har städat av totalt 24 numerära underlägen. Nu ställs man mot seriens näst bästa powerplay-lag där Almtuna ståtar med en effektivitet på sylvassa 38,1 %.

» Tingsryd är i fin form med tre raka segrar och fyra vinster på de fem senaste kamperna. I onsdags blev det en 4-3-viktoria på bortaplan mot Karlskoga.

» Västervik har förlorat två raka matcher: 1-3 mot Karlskoga och 3-4 efter övertid mot Mora.

» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort poäng i sex raka matcher.

» Tingsryds Tobias Fladeby sköt dubbla mål senast mot Karlskoga, bland annat det matchvinnande målet, och norrmannen är i fin form med fem mål i de fem senaste matcherna.

» Efter sju mållösa matcher så lossnade det äntligen för skarpskytten Victor Öhman i tisdags. Västervik-forwarden sopade in ett hattrick mot Mora.

» Efter sex inledande förluster och noll inspelade poäng så fick Kristianstad till ett trendbrott i fredags då det blev en 4-1-seger mot Vita Hästen. Nu har laget vilat i en vecka.

» Västerås blandar och ger resultatmässigt. I onsdags blev det en 1-4-torsk mot MoDo.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Västerås med 3-2.

» Kristianstads Trevor Cheek har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Västerås Lukas Zetterberg har gjort poäng i sex raka matcher och mål i tre raka matcher.