Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Streckmöte, toppmöte och två lag som letar efter formen

20 februari 2021 09:30

Lördagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir streckmöte mellan Tingsryd och Mora och toppmöte mellan Karlskoga och Södertälje samtidigt som mötet mellan MODO och Västerås handlar om två lag som letar efter formen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Tingsryd - Mora, Nelson Garden Arena
15.00 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen
17.30 MODO - Västerås, Fjällräven Center

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Snacka om viktigt möte! Tingsryd och Mora ligger sjua respektive åtta i tabellen och har båda 65 poäng. Duon jagar sexan Västervik, 66 poäng, och femman AIK, 68 poäng, som just nu ligger på kvartsfinalplatserna i tabellen.

» Tingsryd är i riktigt bra form. Smålänningarna har vunnit sex av de åtta senaste matcherna och kommer närmast från en 2-0-seger borta mot Västervik.

» Mora har tre förluster på de fyra senaste matcherna. Senast blev det en 3-4-torsk efter straffar mot Väsby.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Tingsryd har vunnit alla matcherna: 4-1, 4-2 och 4-3 efter övertid.

» Tingsryds Felix Olsson har gjort poäng i fem raka matcher.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort poäng i sex raka matcher.

» Tvåan mot fyran i tabellen så ett toppmöte. Karlskoga har 78 poäng medan Södertälje står på 71 poäng. BIK har således chansen att göra ett litet ryck i kampen om andraplatsen i tabellen som ger hemmaplansfördel djupt in i slutspelet.

» Efter fyra raka förluster så bröt Karlskoga trenden senast genom att 5-4-vinna mot Vita Hästen på bortaplan.

» Södertälje har vunnit tre raka matcher där de två senaste vinsterna är straffsegrar mot Västerås.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har blivit idel hemmavinster där Karlskoga har en seger och Södertälje två segrar. Lagen har dock inte mötts sedan början av november.

» Karlskogas toppkedja med Henrik Björklund, Gustaf Thorell och Linus Karlsson har levererat 20 poäng i de fyra senaste matcherna. Linus Karlsson är het i målskyttet och har matat in åtta mål i de tio senaste kamperna.

» MODO har det tungt. Laget har förlorat fem raka matcher, senast mot AIK efter straffar, och har spelat åtta raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare.

» Västerås har bara en trepoängare på de tio senaste matcherna (kryssat sex gånger dock) och står på tre raka nederlag. Senast blev det en 1-2-torsk mot Björklöven.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har blivit idel hemmavinster där MODO vunnit en gång och Västerås vunnit två gånger.

» MODO:s Theodor Niederbach har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Grundtanken var att MODO-förvärvet Valentin Zykov skulle göra debut idag. Arbetstillståndet är klart, men forwarden sitter fast i Ryssland i väntan på ett visum, och väntas nu komma till Sverige först på måndag, skriver hockeypuls.se.