Hemma
Mora
MIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Poängjakt, returmöte och debuter!

10 februari 2021 09:15

Onsdagen bjuder på sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det är som vanligt viktiga poäng på spel - och det blir bland annat returmöte mellan Mora och Södertälje samt ett gäng nya spelare som gör debut.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Västerås - Väsby, ABB Arena
18.00 Mora - Södertälje, Smidjegrav Arena
18.00 Timrå - Vita Hästen, NHC Arena
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Kristianstad - Västervik, Kristianstads Ishall
19.00 Tingsryd - Björklöven, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s Daniel Sylwander och AIK:s Fredric Weigel.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir en längre intervju med nya MODO-tränaren Magnus Sundquist.
» I andra pausen är det fokus på Guldgallret och juniorerna i AIK och Almtuna.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västerås har spelat tre raka kryssmatcher där man lyckats ta extrapoängaren de två senaste gångerna. Noterbart är dock att västmanlänningarna spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare.

» Väsby står på fyra raka förluster och kommer närmast från en 2-5-torsk mot Mora.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Västerås har vunnit samtliga: 4-3, 3-2 efter övertid samt 6-2.

» Västerås Alexander Lunsjö är stekhet för tillfället. Forwarden har gjort tio mål i de tio senaste matcherna. Blir det nya fullträffar ikväll?

» Väsbys Raphaël Lavoie har gjort mål i tre raka matcher.

» Väsby är offensiva på transfermarknaden. Igår gjorde klubben klart med två nya backar: William Worge Kreü som lånas in från Linköping samt Joakim Lilliehöök som värvas från Lindlöven.

» Mora och Södertälje spelar back-to-back-möte. Igår vann Mora med 3-0, hur går det ikväll?

» Mora är i kanonform. Laget har vunnit sex raka matcher, samtliga efter ordinarie tid, och har hållit nollan i tre av de matcherna. Igår var det Olof Lindbom som murade igen efter att ha motat arton SSK-skott.

» Södertälje har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

» Ludvig Larsson är en av många formstarka spelare i Mora. Han gjorde ett mål igår och har därmed gjort mål i fyra av de fem senaste kamperna, och har poäng i fem raka matcher.

» Nyförvärven Marcus Davidsson och Anton Blomberg gjorde debut för SSK igår, men Sam Bitten fanns inte med i laget. Spelar kanadensaren idag...?

» Efter att ha vunnit elva raka matcher så åkte Timrå på en dubbelsmäll den gångna helgen när det blev två förluster på två dagar mot Björklöven.

» Vita Hästen har poäng i sex av de sju senaste matcherna där tre av kamperna slutat med en trepoängare. Senast blev det en 2-1-seger mot Kristianstad.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin seger. Det var Vita Hästen som såg till att Timrås otroliga segersvit i höstas, sexton raka vinster, tog slut när man vann med 3-1 i NHC Arena.

» Timrå-backen Alexander Lindelöf har gjort mål i tre raka matcher.

» Vita Hästen-förvärvet Alexandre Lavoie, som tidigare spelat i Timrå, har fått en flygande start i sin nya klubb. Kanadensaren har gjort sju poäng på sina fem första matcher i klubben.

» Timrå har en del manfall till idag. Viktor Lodin och Erik Walli Walterholm är avstängda, Léon Lerebäck har lämnat för spel i Tingsryd och nyförvärvet Patrick Wiercioch har inte anlänt ännu.

» MODO har inlett med att spela två kryssmatcher under nye tränaren Magnus Sundquists ledning. Båda gångerna har MODO räddat poäng genom att kvittera i slutet. Senast blev det en 3-4-förlust efter övertid mot Almtuna.

» AIK har två raka övertidsförluster i bagaget, båda mot Västerås. Laget har poäng i åtta raka matcher.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och AIK har vunnit båda: 7-3 och 5-3.

» Igår gjorde MODO klart med forwarden Villiam Haag som värvas loss från seriekonkurrenten Almtuna. 27-åringen har svarat för sexton poäng på 37 matcher under vintern.

» AIK:s Fredric Weigel har en assistsvit som är uppe i sju raka matcher. Bara tio olika spelare har lyckats göra assist i åtta eller fler raka matcher sedan ligan drog igång 2005.

» Kristianstad har två segrar på de elva senaste matcherna och ligger alltjämt sist i tabellen. Senast blev det en 1-2-förlust mot Vita Hästen.

» Västervik är i fin form med fyra raka segrar. Senast slog smålänningarna tillbaka Karlskoga med 7-4 på bortaplan.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann Västervik med 2-1.

» Västerviks Oskar Pettersson, som igår vann "Veckans Mål"-omröstningen, har gjort fyra mål i de sex senaste matcherna.

» Västervik har förstärkt truppen med målvakten Henrik Lundberg som lånas in från Väsby under resten av säsongen. Han ersätter Zackarias Skog som blivit skadad.

» Tingsryd har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och slog tillbaka Kristianstad med 3-1 senast.

» Björklöven har fem segrar på de sex senaste kamperna och kommer närmast från en dubbelseger mot rivalen Timrå, där man vann med 4-2 respektive 3-2.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen. Tingsryd vann första mötet med 4-3 efter övertid medan Björklöven vann andra mötet med 3-0.

» Tingsryds Anton Svensson har gjort mål i tre raka matcher.

» Igår meddelade Björklöven att forwarden Grant Besse lämnar klubben. Amerikanen har stått utanför laget i de sju senaste matcherna.