Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Mora

12 februari 2021 21:30

Vita Hästen tog med sig alla tre poängen från Dalarna när man besegrade Mora med 1-3.


Första perioden var inledningsvis jämn. Vita Hästen hade flera starka perioder i offensiv zon och hade mer puckinnehav, men hemmalaget vann skotten (knappt) och hade ett par farliga lägen. Känslan var att Vita Hästen skapade bäst lägen men hade svårt att utnyttja dem.

Vita Hästen tog ledningen knappt fyra minuter in i andra genom ett underbart Macke-pass till Alexandre Lavoie som kunde dra målvakten och lyfta in 0-1 i närmast öppen kasse. Målet stod sig perioden ut, en period där gästerna hade mer puck och där skotten var jämna.

Mora kvitterade genom ett bra skott fem minuter in i tredje perioden, men bortalaget återtog ledningen minuten senare genom Emil Lundberg. Vita Hästen la sig inte heller på försvar utan låg på för att göra fler mål. Mora var dock inte ofarliga och hade ett skott i stolpen som sjöng i hela hallen bakom duktiga Christian Engstrand i mål.

Med två minuter kvar tog Mora timeout och plockade målvakten, men istället för att kvittera kunde Mark McNeill sätta 1-3 i öppen kasse.

Tony Zabel var nöjd i segerintervjun med C More efteråt.

  • Vi går på mål när vi ska gå på mål, håller pucken när vi ska hålla pucken, tar genomgående bra hockeybeslut.

Han konstaterade också att Vita Hästen har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna, att truppen har fått vara intakt på senaste och att nyförvärven har acklimatiserat sig.

På frågan om hur 0-1-skytten Lavoie har motsvarat förväntningarna tyckte Tony att Lavoie har levererat bra som förväntat offensivt, men att han defensivt ha levererat ännu bättre än han förväntat sig med hårt jobb.