Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Mora
MIK

Övertidsvinst mot Mora

22 februari 2021 21:10

Vita Hästen tog sin första bonuspoäng för säsongen när Hunter Fejes lyfte in 4-3 i förlängningen.


Mora inledde första perioden något piggare än hemmalaget och Christian Engstrand fick tidigt bekänna färg.

7:51 in åkte Kim Johansson ut för holding. Mora låg på men skapade bara nån enstaka riktig farlighet.

Spelet böljade lite fram och tillbaka, men det var Mora som stod för det mesta av spelet. Med 15:44 på klockan åkte Mora på sin första utvisning. Det var dock Mora som kom i både friläge och 2-mot-1-läge. Hemmalaget lyckades aldrig etablera något powerplay utan det var gästerna som flera gånger om var nära att ta ledningen.

Mora hann knappt bli fulltaliga innan de åkte på en ny utvisning, för high sticking. Nu såg hemmalagets powerplay något bättre ut, man kunde hålla i pucken i anfallszon men hade svårt att få till några riktigt farliga lägen.

Skotten slutade 13-7 och det får nog anses rättvist. Mora var vassare i den här perioden.

Andra perioden var nån minut gammal när David Åslin åkte ut för charging. Mora skapade lite tryck men inget jättefarligt och med halvminuten kvar av utvisningen åkte Mora på en utvisning för interference. Den blev dock mållös.

12:18 in åkte Filip Cruseman ut för boardning, återigen ledde inte powerplayet till något mål.

Med dryga fem minuter kvar fick hemmalaget tekning i anfallszon. David Åslin fick tag i pucken direkt på tekning och pangade in ledningsmålet, 1-0!

Minuterna senare kommer Emil Lundberg in med pucken i zon, droppar till Filip Cruseman som spelar fram Marcus Eriksson som i helt öppet läge vid bortre stolpen kan lyfta in 2-0!

Hemmalaget spelade riktigt bra nu och var nära att trycka in fler mål, men Mora låg också på och skapade farligheter och med 18 sekunder kvar kunde man trycka in reduceringen till 2-1.

Skotten slutade 7-15 och det speglade väl inte riktigt spelbilden. Dock låg Mora på en del i slutet när man jagade reducering.

Tredje perioden var bara dryga minuten gammal när Mora kvitterade genom ett skott nära närmaste stolpen bakom en skymd Christian Engstrand.

Mora åkte ut för slashing efter 3:37. Vita Hästen styrde upp ett fint powerplay med Marcus Eriksson som speldirigent men lyckades inte få in pucken.

Istället kunde Mora komma tillbaka och med 6:57 på klockan kunde man trycka in en retur till ledning 2-3.

Mark McNeill åkte ut för slashing efter 11:43, vilket inte ledde till något mål. Marcus Eriksson åkte ut för tripping efter 16:46. Där fick Christopher Fish tag i en förlupen puck och drog på ett skott från långt ut mot sargen. Mot alla odds gick den in vid bortre stolpen och 3-3!

Ställningen stod sig matchen ut och matchen gick till förlängning. Skotten slutade 6-12.

Förlängningen såg ut som den brukar, chanser åt båda håll och mycket hålla i pucken. Filip Cruseman hade ett skott i stolpen. Med knappa minuten kvar fick Hunter Fejes tag i pucken och snodde upp både utespelare och målvakt och lyfte in pucken i mål och därmed tog Vita Hästen sin första bonuspoäng för säsongen.

Skotten slutade 1-3, sammanlagt 21-43.