Hemma
Mora
MIK
Borta
MODO
MODO

Inför Mora - MODO Hockey

1 mars 2021 13:00
Herr

Två kvällar i rad väntar Mora IK på bortaplan för MODO Hockey. Lagen möttes så sent som förra veckan i Fjällräven Center där Mora IK vann en märklig tillställning efter avgörande i förlängningen. ”Det var en onödig förlust. Efter att vi kört över dem inledningsvis så tappade vi ödmjukheten. Det i kombination med att Mora också chansade hårt i offensiven gjorde att matchen vände”, säger Magnus Sundquist.


Det är en intensiv matchvecka som väntar MODO Hockey. Totalt fyra matcher mot två olika motståndare handlar det om. Först på menyn står bortamatcher mot Mora IK tisdag och onsdag, veckan avrundas sedan med Björklöven borta på lördag och retur i Fjällräven Center dagen därpå.

– Vi ser fram emot dessa uppgifter. Trots två raka segerlösa matcher så känner vi optimism. Bryter man ned våra tre senaste matcher så gjorde vi 60 bra minuter mot Västerås, vi startade strålande mot Mora, och vi har två bra perioder mot Timrå. Det är något vi tar med oss till kommande matcher, sedan handlar det om att minimera de enkla misstagen, och att ha ödmjukheten med oss hela tiden, säger Magnus Sundquist.

"Hade behövt sätta någon puck i nät"

MODO Hockeys senaste match var mot seriesuveränen Timrå i fredags. MODO Hockey var länge och väl med och störde Timrå men fick till sist se sig besegrade.

– Vi gör en jättebra första period. Visst, Timrå har mer puck och mer av spelet än oss. Men när det kommer till målchanser så skapade vi fler, och framför allt hetare målchanser än dem. Vi hade behövt sätta någon puck i nät, säger Sundquist och fortsätter sin analys från den matchen:

– Tycker också att vi långa stunder i mittperioden gör många bra saker. Men sedan när de går upp till tvåmålsledning i periodens slutskede så blir det matchavgörande. Vi blir små efter det målet samtidigt som ett välmående Timrå växer. I sista perioden är Timrå klart bättre än oss, inget snack om den saken.

"Tappade helt bort ödmjukheten"

Innan matchen mot Timrå var det Mora IK som stod för motståndet. Samma Mora IK som MODO Hockey nu ska möta två kvällar i rad. Mötet förra veckan var en minst sagt märklig tillställning där MODO Hockey tidigt gick fram till 4-0 för att sedan tappa allting och bara få med sig en poäng. Surt på flera sätt, inte minst för Mikkel Aagaard som blev fyramålsskytt i den matchen.

– Vi körde över Mora från första nedsläpp och det var en fröjd att se hur vi agerade på isen. Men sedan tappade vi helt bort ödmjukheten och respekten för våra motståndare. Det märktes inte minst i vårt power play i inledningen av andra perioden. Vi spelade riktigt dåligt då, släppte till och med in mål och gav då Mora hugg. Att förlora den matchen var minst sagt onödigt, säger Sundquist.

Hur ser du på Mora?

– Spelskickligt lag, inte något snack om den saken. Sedan har man i flera matcher som de spelat sett att när de är bra, då är de riktigt bra.

"Ser att han är utrustad med ett bra skott"

Till Dalarna har MODO Hockey åkt med en trupp bestående av tre målvakter, åtta backar och 13e forwards. Jämfört med matchen mot Timrå så tillkommer Linus Lundin, William Wallinder och Valentin Zykov.

– Wallinder har varit sjuk men är åter i träning och aktuell för spel, säger Sundquist och fortsätter så här om första intrycken kring Zykov:

– En professionell kille, han var på is två gånger under söndagen, tränade idag och får ytterligare ett ispass imorgon innan det är dags för match. Han har åkt mycket skridskor den här säsongen, men inte spelat matcher. Man behöver matcher för att komma in i allting, tempo, intensitet, puckhantering. Vi kommer att matcha in honom på ett smart sätt, han kommer också att spela i power play. Man ser att han är utrustad med ett bra skott, och han söker hela tiden målet.

Matchen i morgon i Smidjegrav Arena har nedsläpp kl 18:00.