Hemma
MODO
MODO
Borta
Mora
MIK

Inför MODO Hockey - Mora

23 februari 2021 13:30
Herr

Efter att i senaste matchen besegrat Västerås IK med klara 6-1 har MODO Hockey nu laddat om och är redo för match mot Mora IK. Det är för övrigt säsongens blott andra möte med dalmasarna. ”Det var en bra, skön och välförtjänt seger. 60 minuter som var bra genomförda och som vi kan ta med oss till fortsättningen. Ska bli intressant att möta Mora som säkert är revanschsuget efter ett par förluster”, säger Magnus Sundquist.


Det blev en riktig höjdartillställning i Fjällräven Center i lördags när MODO Hockey i HockeyAllsvenskan vann med klara 6-1 över Västerås IK. MODO Hockey gick från 2-1 till 6-1 på mindre än tio minuters spel i tredje perioden. Noterbart också att MODO Hockey visade upp sex olika målskyttar i segermatchen.

– Det finns mycket bra saker att ta med sig från den matchen, det känner spelarna också. Mycket av det vi pratat om de senaste veckorna fick vi nu se på isen. Jag tycker att vi i tidigare matcher har haft ett flyktbeteende, varit lite ängsliga. Så var det inte i lördags. Alla ville ha puck, alla supportade varandra. Vi spelade ett aggressivt försvarsspel, hade kvicka spelvändningar och i det offensiva spelet attackerade vi verkligen målet, hade trafik mot detsamma, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Ingen tvekan om att det var en bra och skön seger, och den var helt klart välförtjänt. En detalj ytterligare som jag gärna vill lyfta fram är att de gånger vi blev kvar i egen försvarszon en längre tid så hanterade vi det på ett bra sätt.

"Sådana saker som bygger en trupp"

Efter segern mot Västerås IK har MODO Hockey tränat och mycket av fokus har handlat om att repetera saker och detaljer.

– Vi har jobbat vidare med de detaljer som vi haft ambitionen att tillföra det här laget. Vi gjorde som sagt många bra saker senast och det har vi lyft fram. Vi har också kikat på detaljer som vi kan göra ännu ett snäpp bättre, säger Sundquist som ännu en gång kommer tillbaka till matchen i lördags:

– Det är härligt att se hur killarna täcker skott när vi leder med 5-1 och 6-1. Det är sådana saker som bygger en grupp. Det är också någonting jag poängterat, vill se att alla tar allt jobb i alla lägen.

"Primära är att fokusera på vårt"

Nu väntar match mot Mora IK för MODO Hockey och trots att det här är säsongens totalt 44:e match är det endast andra mötet med dalmasarna. Det första, i början av den här månaden, vann Mora IK med 3-1 i Fjällräven Center efter att man inom loppet av drygt sex minuter i första perioden skaffat sig en tremålsledning.

– Ska bli intressant att möta Mora som flera gånger under säsongen visat prov på fina kvalitéer. Nu är de säkert revanschsuget efter ett par förluster mot Tingsryd och Vita Hästen. Vi har självklart koll på vilka ambitioner Mora har på isen, vad de vill göra. Men det primära för oss är att fokusera på vårt spel, vår prestation. Gör vi de saker som vi ska göra så har vi stora möjligheter att vinna den här matchen, säger Sundquist och fortsätter:

– Mycket var bra mot Västerås och det vill jag se att vi följer upp. En match är på sitt sätt ingenting, det gäller att ha samma prestation under tid.

Läget i truppen?

Theodor Niederbach spelar med Frölunda och det innebär att William Strömgren kommer in i matchtruppen. I övrigt ser det ut att bli samma manskap som senast. Frank Corrado är åter i träning och är mycket snart redo för match.

Matchen i morgon i Fjällräven Center har nedsläpp kl 18:00.