Hemma
Mora
MIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Daniel Ljunggren och flera lag vill utöka sviter

17 januari 2021 09:00

Söndagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Mora-centern Daniel Ljunggren ska försöka utöka sin assistsvit till tio raka matcher medan Tingsryd, AIK, Timrå och Södertälje siktar på att utöka positiva poängsviter.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Almtuna - Tingsryd, Upplands Bilforum Arena
15.00 Mora - AIK, Smidjegrav Arena
15.00 Västerås - Björklöven, ABB Arena
17.30 Västervik - Kristianstad, Plivit Arena
17.30 Timrå - Södertälje, NHC Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fem raka matcher med poäng så tog sviten slut för Almtuna senast när det blev en 3-6-torsk på bortaplan mot Kristianstad.

» Tingsryd har poäng i sex raka matcher där de tre senaste matcherna varit oavgjorda efter full tid. Efter två raka övertidsförluster så blev det ett trendbrott igår när Mora övertidsbesegrades med 4-3 i Smidjegrav Arena.

» Det här blir säsongens tredje möte mellan lagen. Lagen möttes i ett dubbelmöte i Nelson Garden Arena i premiären (fjärde och femte oktober) och Taif vann båda kamperna: 5-4 efter övertid samt 4-2.

» Almtunas Jesper Norbäck har gjort poäng i fem raka hemmamatcher.

» Tingsryds Felix Olsson har gjort poäng i sex raka matcher. Centern inledde säsongen med åtta assist på 19 matcher, men har nu gjort nio poäng på nio matcher.

» Mora har åkt på två raka förluster. Den senaste kom så sent som igår där det blev en 3-4-torsk efter övertid mot Tingsryd.

» AIK är i fin form med tre raka segrar. I fredags tog laget en 5-3-viktoria mot MODO.

» Lagen har mötts två gånger på Hovet den här säsongen och Mora har vunnit båda matcherna: 5-1 och 4-3.

» Moras Daniel Ljunggren har en assistsvit som är uppe i nio raka matcher. Han är en av blott sex spelare i HockeyAllsvenskan som lyckats med den bedriften. Nu har centern chansen att utöka assistsviten till tio raka matcher - en bedrift bara två spelare lyckats med innan: Johan Åkerman (två gånger) och Pär Arlbrandt.

» Moras Johan Persson sköt ett mål igår mot Tingsryd och har gjort åtta mål i de åtta senaste matcherna.

» Efter två mål på 18 matcher så har Anton Holm kommit igång. AIK-forwarden har gjort fyra mål i de tre senaste kamperna.

» Efter två inspelade poäng på fem matcher så fick Västerås till ett trendbrott i fredags där det blev en 4-3-vinst mot Vita Hästen. Det var dock knappa marginaler. Alexander Lunsjö avgjorde med en enda sekund kvar med ett skott som tog via stolpen och målvakten och in i mål.

» Björklöven har två segrar på de åtta senaste matcherna. I fredags tappade laget en 3-0-ledning till övertidsförlust mot Södertälje.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann Björklöven med hela 9-1.

» Nyförvärvet Steven Iacobellis var petad senast i Västerås. Får kanadensaren chansen idag? "Jag tycker han har gjort framsteg i spelet, inget snack om det. Men han är inte här för att vara en breddspelare, han är här för att ge laget spets i offensiven. Det har han inte gjort, då väljer vi att spela andra", sa VIK-tränaren Thomas Paananen till hockeypuls.se efter förra matchen.

» Björklöven väntar på att målskyttarna ska leverera. Bland annat så har Justin Crandall och Olle Liss inte gjort mål på sju respektive sex raka matcher. Nyvärvade Grant Besse väntar också på sin första balja i Löven-dressen.

» Västervik har åkt på fyra raka förluster och letar efter ett trendbrott. Senast blev det en 0-3-förlust mot Timrå.

» Kristianstad har tre vinster på de fyra senaste matcherna och tog en solid 6-3-vinst mot Almtuna senast.

» Det här är säsongens första möte mellan lagen.

» Gustav Willman Borvik sköt ett hattrick för Kristianstad senast. Norrmannen är nu uppe i tretton mål den här säsongen och nio av baljorna har kommit under de elva senaste matcherna.

» Inget mål för Alexander Molldén senast, men väl en assist. Det innebär att KIK-backen gjort poäng i fem raka matcher. Det har även Kalle Miketinac gjort.

» Serieettan Timrå har fyra raka segrar på kontot och slog tillbaka Västervik med 3-0 i senaste matchen.

» Även Södertälje har fyra raka segrar. De tre senaste har kommit efter övertid. I fredags svarade laget för en häftig vändning när 0-3 blev 4-3 mot Björklöven.

» Lagen har mötts två gånger den här säsongen och Timrå har vunnit båda: 6-2 och 4-0.

» Timrå-målvakten Jacob Johansson har bara släppt in två puckar i de tre senaste starterna.

» Christopher Bengtsson missade oktober och november på grund av skada. Det blev ett mål på de fem första matcherna efter comebacken, men nu har snabbskrinnaren varvat upp ordentligt. Södertälje-forwarden har svarat för tre mål och totalt sju poäng i de sex senaste matcherna.