Hemma
Mora
MIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Rivalmöten och returmöten!

6 mars 2021 09:30

Lördagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir rivalmöten mellan Södertälje och AIK samt Björklöven och MODO, plus returmöten mellan Mora och Almtuna samt Västervik och Vita Hästen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Södertälje - AIK, Scaniarinken
15.00 Mora - Almtuna, Smidjegrav Arena
17.30 Västervik - Vita Hästen, Plivit Arena
18.00 Björklöven - MODO, A3 Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Södertälje har poäng i fyra raka matcher och kommer närmast från en straffseger mot Väsby.

» Efter fyra raka förluster med hemska målskillnaden 4-21 så fick AIK till ett trendbrott i senaste matchen där det blev en 3-0-seger mot Kristianstad.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin uddamålsseger på bortaplan. Nu väntar ett dubbelmöte där lagen möts både idag och på måndag.

» Södertäljes Christopher Bengtsson har gjort mål i tre raka matcher (totalt fyra mål och sex poäng i de kamperna) sedan sin comeback efter skada.

» Södertäljes Ludwig Blomstrand har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» AIK-backen Eric Norin är i fin form. Efter sin comeback efter skada har han gjort sju poäng på nio matcher.

» Mora och Almtuna möttes igår och då vann Mora med 4-1. Nu blir det alltså returmöte.

» Mora är i fin form med tre raka segrar och poäng i sju raka matcher. De tre senaste kamperna har vunnits med totala målskillnaden 16-5.

» Almtuna står på två raka nederlag efter att ha vunnit två raka matcher innan dess. Gårdagens förlust innebär också att Uppsala-laget halkat ner till plats elva i tabellen och därmed är utanför slutspelet just nu. Dock så skiljer det bara målskillnad upp till nya tian Vita Hästen.

» Moras duo Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs har gjort poäng i sju raka matcher. Larsson har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort 199 allsvenska poäng och är således bara en pinne från milstolpen 200 poäng i HockeyAllsvenskan.

» Västervik och Vita Hästen möttes igår i Himmelstalundshallen och då vann Vita Hästen med 4-2. Nu väntar alltså returmöte.

» Innan gårdagens förlust så hade Västervik fem raka segrar. Hittar smålänningarna upp på vinnarspåret idag igen?

» Efter att ha vunnit och förlorat varannan match i tolv omgångar så fick Vita Hästen till ett trendbrott igår då segern mot Västervik var andra raka vinsten. Laget har inte lyckats vinna tre raka matcher någon gång under säsongen. Är det dags nu?

» Vita Hästens Mark McNeill har gjort poäng i fem raka matcher.

» Efter tre raka vinster så har Björklöven förlorat två raka matcher vilket också gjort att man tappat andraplatsen i tabellen. Just nu är Umeå-laget trea i sammandraget, fem pinnar efter tvåan Karlskoga, men då har man också spelat en match mindre.

» MODO står på fyra raka nederlag och har bara en seger på de tio senaste matcherna. Senast blev det en svidande 1-7-förlust mot Mora. Slutspel är i praktiken kört, nu handlar det om att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Fyra poäng skiljer ner till Väsby under negativa kvalstrecket.

» Lagen spelar dubbelmöte och möts både idag och imorgon. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och MODO har vunnit båda: 3-2 och 6-4.

» MODO:s Patrik Karlkvist är i fin poängform med pinnar i sex av de sju senaste matcherna.