Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Fem kamper - och Timrå kan säkra seriesegern

26 februari 2021 09:15

Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Säkrar Timrå seriesegern? Hur går det för Tingsryd, Mora och AIK i kampen om sjätteplatsen? Bryter Kristianstad sin måltorka? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Mora - Vita Hästen, Smidjegrav Arena
18.00 Tingsryd - Kristianstad, Nelson Garden Arena
19.00 Väsby - Almtuna, Renew Arena
19.00 AIK - Björklöven, Hovet
19.00 MODO - Timrå, Fjällräven Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s Mikkel Aagaard och Timrås Sebastian Hartmann.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar MODO:s sportchef Fredrik Glader studion.
» I andra pausen analyseras powerplay och boxplay och dess betydelse för framskjutna placeringar i tabellen.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Lagen möttes så sent som i måndags och då vann Vita Hästen med 4-3 efter övertid sedan Hunter Fejes avgjort matchen. Lagen har mötts tre gånger under säsongen där Mora vann första mötet, och där Vita Hästen vunnit de två senaste matcherna.

» Mora har spelat kryss tre gånger i de fyra senaste matcherna, men har bara två segrar i de sju senaste matcherna. I onsdags vann dalalaget det galna målkalaset mot MODO med 7-6 efter övertid, trots en mardrömsstart med ett 0-4-underläge i den första perioden.

» Vita Hästen har vunnit och förlorat varannan match sett över de nio senaste omgångarna. I onsdags blev det en 3-5-torsk mot Södertälje.

» Moras Johan Persson har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna (gjort totalt sju poäng i de matcherna).

» Vita Hästens Christopher Fish har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Efter en stark period med sju segrar på nio matcher så har Tingsryd nu åkt på två raka förluster. Både i tisdags och onsdags så blev det ett 1-3-nederlag, först mot Almtuna och sedan mot Södertälje.

» Kristianstad är i en svacka. Skåningarna har förlorat fyra raka matcher och har bara spelat in fyra poäng i de åtta senaste matcherna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Tingsryd vann första och senaste mötet med 6-4 respektive 3-1, och däremellan tog Kristianstad en 4-2-vinst.

» Kristianstad är mållösa i de två senaste matcherna (0-3 mot Västervik och 0-6 mot Björklöven).

» Väsby har vunnit tre raka matcher och varit heta i målskyttet: 4-3 efter övertid mot Mora, 7-6 mot Björklöven och 5-2 mot AIK.

» Efter fyra raka segrar så tog segertåget stopp för Almtuna senast när det blev en 1-3-förlust på hemmaplan mot rivalen Västerås.

» Lagen har bara mötts en gång tidigare under säsongen och då vann Almtuna med 5-3. De två sista matcherna mellan lagen spelas i de två sista omgångarna.

» Många spelare är heta i Väsby. Inte minst Tobias Lindberg som svarat för fyra mål och sju poäng i de tre senaste kamperna, men han är avstängd ikväll.

» Nyförvärvet Johan Eriksson har fått en fin start i Almtuna. Forwarden har gjort fyra mål och totalt fem poäng på sina fem spelade matcher.

» Efter fyra raka vinster och poäng i tolv raka matcher så har formen vänt för AIK som nu står på tre raka nederlag. I onsdags blev det en 0-8-torsk mot Timrå.

» Björklöven däremot har en vass form. Umeå-laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har sopat in tolv mål i de två senaste kamperna. I onsdags blev det en 6-0-seger mot Kristianstad.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Björklöven vann första mötet med 5-2, därefter har AIK vunnit dubbla matcher med 4-3 respektive 3-1.

» AIK saknar Anton Holm och Max Lindholm som är avstängda.

» Björklövens J.T. Brown har gjort poäng i fem raka matcher (levererat totalt fem mål och nio poäng i de kamperna).

» MODO har förlorat sex av de sju senaste matcherna. I onsdags hade laget en 4-0-ledning mot Mora, men föll till slut med 6-7 efter övertid.

» Timrå har poäng i sex raka matcher där fyra av kamperna slutat med seger. I onsdags vann serieettan med hela 8-0 mot AIK.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin hemmaseger.

» Tar Timrå en poäng ikväll så är laget klara seriesegrare.

» MODO:s Patrik Karlkvist har gjort mål i tre raka matcher.

» Timrås Jonathan Dahlén har gjort poäng i sju raka matcher.