Hemma
Malmö
MIF
Borta
Mora
MIK

Malmö gav Mora en riktig smäll

5 mars 2019 21:36
SHL

Ett hårt skadedrabbat Mora åkte på en rejäl överkörning i bortamötet med Malmö. Skåningarna vann med förkrossande 7-1 Samtidigt vann Örebro sin match, vilket betyder att Mora i det närmaste är klart för ett ovisst och nervöst kvalspel.


Mora fortsätter att vara hårt skade- och sjukdomsdrabbat. När laget på tisdagen tog flyget till Malmö, fanns kvartetten Janne Juvonen, Viktor Amnér, Spencer Abbott, Matt Bailey och Robin Johansson kvar hemma.

-Det är tyngre att titta på laguppställningen, än att åka Vasaloppet. Men det har blivit som du vant dig. Vi har haft 4-6 skador i snitt per match den här säsongen. Men det går inte heller att hänga upp sig på det, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore inför matchen.

Malmö är tunga att möta på hemmaplan och det fick Mora erfara även den här kvällen.

Inledningsvis hade hemmalaget störst puckinnehav, men skapade ändå inte så mycket chanser.

Även Mora kunde sticka upp och vaska fram någon farlighet. Men när Malmö efter 14.49 gjorde 1-0 på ett direktskott från Max Görtz, när Kevin Gagné satt utvisad, så blev det starten på både en klarare hemmadominans och ett målfyrverkeri.

För innan perioden var över hade Skånelaget gått fram till en 3-0-ledning.

-Det är tufft att komma hit och få på sig tre mål i den första perioden. Men nu får vi komma tillbaka och rätta till det. Men vi måste kriga hårdare, för nu är det Malmö som krigar mest, säger Adam Masuhr till Cmore.

-Det var ingen rolig första period. För dåligt, alldeles för soft och inga känslor. Vi måste ut och vilja vinna situationerna. Det är upp till varje spelare nu, jag har sagt mitt, säger en besviken Mats Lusth till Cmore.

Och Moratränarens utskällning verkade ge resultat – i alla fall i inledningen på mittenperioden.

Mora kom ut och visade upp en helt annan vilja och aggressivitet än vad fallet var i den första perioden.

Mora kunde också få nästa viktiga mål i matchen, när Michael Keränen, i målform nu, kunde reducera till 1-3.

Någon minut senare tvingades Andrew Rowe lämna banan efter att ha fått en puck mitt i ansiktet.

När han var i omklädningsrummet för omplåstring, såg Malmö till att göra 4-1 genom en puck som studsade via en Moraspelares skridsko upp på Christian Engstrands axel och in i målet.

Mora hittade därefter ny luft och vaskade fram någon farlighet.

Men i periodens slutskede blev Michael Keränen utvisad och då passade Frederik Storm på att styra in 5-1 till hemmalaget, och matchen var givetvis avgjord.

-Malmö är ett tungt lag att möta, säger Andrew Rowe till Cmore.

I den sista perioden visade Mora prov på frustration, vilket gjorde att laget drog på sig flera onödiga utvisningar.

Malmö i sin tur fortsatte att vara oerhört effektivt i power-play. Mora har släppt in 15 mål på de senaste två matcherna och laget har givetvis en hel del att fundera på.