Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Färjestad tog gruvlig revansch på hemmaplan

2 mars 2019 20:43
SHL

Mora åkte på dubbla smällar borta mot Färjestad. Ett revanschsuget Värmlandslag vann med klara 8-3, och dessutom fick gästerna viktiga spelare både skadade och sjuka under matchen.


Mora kom till spel med samma lag som besegrade Färjestad i hemmahallen på fredagskvällen.

Men det blev en betydligt tyngre kväll för dalalaget på lördagen. Ett laddat Färjestad satte högsta fart från början, vann skotten med hela 24-10 i den första perioden, och kunde målmässigt gå ifrån till en stabil 4-1-ledning.

Gästerna var förberedda på att det skulle bli tufft från start, och inledningsvis hängde Mora bra med.

Men när Joakim Nygård gjorde 1-0 efter 5.42 så kopplade hemmalaget ett hårt grepp om spelet.

Topplaget spelade bestämt och hade betydligt mer trafik framför Morakassen den här kvällen. Något som gav utdelning.

Förutom Niki Pettis reducering i periodens slutskede, hade Mora ytterligare ett par farliga chanser. Men sammantaget var det ändå Färjestads period – klart.

Morabacken Viktor Amnér tvingades utgå i den första perioden efter att ha vridit till foten olyckligt när han ramlade omkull efter ett felskär.

Inför den andra perioden valde också Mora att byta ut Janne Juvonen, med magsjukekänningar, mot Christian Engstrand i kassen.

I den andra perioden bjöd Mora upp till kamp på ett helt annat sätt. Moraspelarna hade bättre fart på skridskorna, spelade mer fysiskt och med en helt annan intensitet.

Detta samtidigt som ett Färjestad spelade mera nöjt med sin klara ledning i ryggen.

Marek Dalog vaskade fram periodens första målchans, när han efter en sedvanlig uppåkning prickade ribban med ett backhandsskott.

I stället kunde Färjestad göra 5-1 genom Alexander Reichenberg.

Mora fick sedan dubbla chanser att spela i numerärt överläge och på den andra utvisningen kunde Adam Masuhr dundra in 2-5.

-Men vi spelar för dåligt ikväll. Vi är tvåa på de flesta puckarna och det syns. Vi var mer på tårna igår, säger Erlend Lesund till Cmore.

Moras poängkung, Spencer Abbott, lämnade matchen i mitten på den andra perioden och kom sedan inte tillbaka.

-Vi får gå ut och kriga och hoppas på ett tidigt mål för att få energi, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore inför den sista perioden.

Men så blev det inte.

Istället kunde Michael Lindqvist göra 6-2 till hemmalaget efter 1.41, efter att han fått pucken serverad av en Moraspelare. Därmed var matchen definitivt avgjord.

Färjestad såg dock till att dominera händelserna stort fram till slutsignalen.