• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Mora
MIK

Styrkebeskedet - Malmö avslutade med kross

10 mars 2018 18:20
#MIFMIK

Malmö kan kliva in till SM-slutspel med bästa tänkbara känsla. Redan kvalklara Mora slukades med hull och hår på hemmais - efter två nya fullträffar av Erik Forssell.


Han har visat stormform ända sedan sin comeback från uppehållet. På lördagen fortsatte Erik Forssell sin makalösa leverens och mot Mora behövde centern inte ens tre minuter för att slå till. På Frederik Storms avslut höll sig Forssell framme med klubban, en styrning som betydde ledning för Malmö. Skånelaget kopplade redan där greppet om matchen och släppte sedan inte ifrån sig det.

Nils Andersson utökade med en riktig pärla i numerärt överläge, där backen skickade upp Rhett Rakhshanis framspelning i nättaket. Målskyttet fortsatte även för Malmö, som hann gå ifrån till 3-0 innan den första periodvilvan. Efter att ha fått tag i pucken bakom offensivt mål satte Robin Alvarez fart och lirkade in trean via den klassika köksvägen. Ett uddlöst Mora reste sig mot slutskedet av perioden, men var i stort underläge inför fortsättningen.

Tränare Andersson: "Stolt och glad över topp sex"

Gästerna fick dock tidigt hopp i mittenakten sedan Mathias Bromé stött in reduceringen från nära håll. Målet var också talande för ett Mora som kom ut klart starkare och som kontrollerade stora delar av spelet. Närmare kom dock inte nykomlingen i målprotokollet, istället skulle Malmö gå ifrån och återigen hittade Forssell rätt. När Stefan Warg lurade bort hela Moraförsvaret med en magisk passning var det Malmöveteranen som avslutade anfallet i nät till 4-1.

De avslutande 20 minuterna blev mestadels en transportsträcka, även om Mora hotade emellanåt. En svag retur av Oscar Alsenfelt skapade en mäktig dubbelchans för gästerna, men då var målvakten på plats för att själv rädda upp situationen. Tolv minuter från slutet visade sedan Fredrik Händemark sin tyngd när han vände upp framför mål till 5-1 och Johan Olofsson fastställde något senare segersiffrorna. Malmö vann slutligen med överlägsna 6-1, en vinst som Skånelaget kan bära med sig in till kvartsfinalerna.

– Över 52 omgångar är jag faktiskt stolt och glad över att vi hamnar topp sex. Som alla vet har vi gått igenom en hel del tuffa grejer i vårt lag och killarna har hanterat det på ett grymt bra sätt. Nu är vi topp sex och ska vara med i slutspelet, det ser vi fram emot, sade tränaren Peter Andersson till C More.