En poäng för J20 hemma mot MoDo Hockey
Publicerad: 2022-09-25
J20
Efter gårdagens vinst för J20 i Smidjegrav så lyckades inte Mora säkra den andra raka segern när MoDo stod för motståndet. Den jämna tillställningen avslutades med straffläggning där bortalaget från Örnsköldsvik fick med sig 2 poäng efter seger 3-4.

I liknande stil som gårdagens match i Smidjegrav Arena så öppnades tillställningen med högt tempo, hårda tacklingar och nu hjälmar som flög. Tillslut så kom också matchens första utvisning när MoDos Elias Hallin åkte ut för en hakning.

Moras första powerplay innehöll bra pucktempo och fina överspel men ingen utdelning kom då. Men det tog inte många minuter till för att MIK skulle hitta nätet, efter 5:34 så snappade det schweiziske nyförvärvet Julian Parrée upp en retur och sköt enkelt in 1-0 till Mora.

Mora fortsatte att forechecka intensivt, kanske lite för intensivt då Ludwig Laband 11:35 åkte ut för en roughing i offensivt sarghörn. Då kom även utdelning för bortalagets del, efter en hittills bra boxplay-insats av Mora så lyckades MoDo etablera tryck och en svår puck trillade in bakom Mathias Schjerpen Arnkværn och ställningen var 1-1 efter 13:09 i första perioden.

Den resterande delen av första perioden skulle fortsätta med ett spelövertag från Mora men inget mer mål tillkom och ställningen efter 20 spelade minuter var fortfarande 1-1. Mora fortsatte på inslagen väg under den andra perioden men det dröjde tills klockan stod på 11:18 då MIK återtog ledningen. Denna gången var det kaptenen Isac Hammar som stod för målet när han snodde åt sig pucken i offensiv zon och avslutade anfallet med ett högklassigt skott vilket innebar ledning 2-1.

Bara tre minuter senare skulle ledningen utökas genom ett backskott av Ludvig Markman som styrdes på vägen och gled under benskydden på MoDos målvakt Melvin Strahl. Något mer mål skulle inte tillkomma i den andra perioden och MIK gick in i pausvila med en stabil 3-1 ledning.

MoDo kom dock ut starkare i början av den tredje perioden och redan efter 1:12 sköt bortalagets Helmer Styf in reduceringspucken med ett stenhårt skott och Moras ledning var halverad.

Mora skulle växa tillbaka in i matchen och någon riktig forcering kom aldrig från MoDo men helt plötsligt så fick bortalaget en snabb kontring och ett överspel avslutat i mål av Arvid Kruuka betydde att matchen var kvitterad och siffrorna på resultattavlan var 3-3 efter 14:54 av den tredje perioden.

Det blev en intensiv avslutning av den tredje perioden men det tillkom inga fler mål under ordinarie speltid och lagen förberedde sig därmed för spel i tre mot tre under förlängning. Efter 40 sekunders spel av förlängningen så fick Mora med sig en utvisning när Ludvig Markman blev fälld av MoDos Helmer Styf.

MIK etablerade ett konstant tryck i offensiv med en man mer på planen men bortalaget lyckades med nöd och näppe klara av sitt numerära underläge. Mora fortsatte att trycka på i sin forecheck under resten av övertiden men lyckades inte nå pucken och även förlängningstiden rann ut och straffläggning väntade.

Efter en jämn straffläggning där båda lagen nätade så satte Helmer Styf den avgörande straffen och Joel Jonsson lyckades inte kvittera, därmed vann MoDo matchen med 3-4 efter straffavgörandet.

J20:s nästa match är den åttonde oktober klockan 15:00 när AIK står för motståndet på bortaplan.