Mora besegrade MODO med 5-4
Publicerad: 2020-01-31
HockeyAllsvenskan
Mora visade på nytt stor moral när man vände ett 1-2 underläge till seger med 5-4 i den tredje perioden. Stor segerorganisatör blev Oskar Svanlund som sköt tre av målen.

Det var också Mora som startade upp den första perioden på bästa sätt genom att sätta hård press i anfallszonen. Man fick tack vare detta också omgående utdelning när Jonathan Granström avlossade ett skott från blålinjen som Oskar Svanlund styrde in i mål. 1-0 till hemmalaget redan efter 1:11. Glädjen blev dock kortvarig för i gästernas första riktiga anfall lyckades man kvittera till 1-1 efter en tilltrasslad situation. Perioden följdes senare av flertalet utvisningar efter varandra där Mora bland annat fick spela fem mot tre i dryga minuten. Spelet i numerärt överläge hade dock en del övrigt att önska under matchens första 20 minuter, vilket gällde båda lagen.

MODO fick inleda den andra perioden i just spelformen fem mot fyra och då lyckades man tyvärr utnyttja sitt numerära överläge när pucken oturligt gick i stolpen innan den damp ner på mållinjen och en MODO-spelaren bara hade att peta in returen i öppen målbur. Härefter sjönk spelkvalitén något under några minuter innan Mora tog tag i spelet igen. Man radade upp en hel del chanser men hade förtvivlat svårt att få in pucken. Man hade bland annat flera möjligheter i numerärt överläge men spelet fortsatte att gå knackigt i just den här spelformen. Det var därför inte helt logiskt bortaledning inför den tredje perioden.

Mora skulle dock få utdelning något retroaktivt i inledningen av den tredje perioden. Klockan han nämligen bara ticka upp till 1:07 när Oskar Svanlund ännu en gång fanns perfekt placerad framför mål och återigen styrde in ett skott från blålinjen fram till 2-2. Och det skulle komma mer. Bara minuten senare åkte nämligen MODO på en utvisning och äntligen fick hemmalaget utdelning i powerplay när Brant Harris fångade upp en retur och skickade in 3-2 efter 3:18. MODO var här riktigt skärrat samtidigt som Mora fyllda av energi flög fram. Bäst självförtroende av samtliga hade nog Svanlund som några minuter efter 3-2 fångade upp en puck, drev in i anfallszonen och skickade upp 4-2 rakt upp i krysset. Svanlunds tredje mål den här kvällen! Hemmalaget hade härefter ganska bra kontroll på händelserna och de få gånger gästerna faktiskt kom till lägen stod Isak Wallin upp riktigt bra i hemmamålet. MODO satsade sedan på utplockad målvakt med över fem minuter kvar men då passade Filip Lennström på att skicka in sitt andra mål för säsongen fram till 5-2.

Gästerna fick till slut ändå in en reducering till 5-3 med 1:42 kvar och satsade återigen på utplockad målvakt på slutet och kröp allt närmare. 5-4 kom nämligen med 44 sekunder kvar och det blev en nervös avslutning. Mora lyckades dock hålla undan och kunde därmed inkassera en ytterst viktig trepoängare.