Mora IK gör klart med kanadensisk forward

23 april 2017 15:50

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter. Vi kan idag berätta att klubben gjort klart med den 27-åriga kanadensiska forwarden Jacob Lagacé som senaste säsongen tillhörde Luleå.


Jacob kom till Sverige säsongen 2014-2015 där han spelade för Asplöven. Han noterades då för hela 57 poäng (20+37) på 52 matcher och vann HockeyAllsvenskans poängliga i överlägsen stil.
Han har under de två senaste säsongerna representerar Luleå där han noterats för 39 poäng på nästan 100 SHL-matcher. Jacob har förutom detta också 111 matcher i ECHL och 124 AHL-matcher på sitt CV sedan tidigare.

- Det känns väldigt bra att Jacob valde att komma till oss. Det är en spelare som har en bra skridskoåkning och som alltid ger 100% i varje byte. Att han även har en fallenhet för att göra poäng gör ju inte saken sämre. Vi är övertygade att han kommer trivas utmärk här hos oss att det kommer avspegla sig i hans spel, säger sportansvarige Anders Sundby.

- Jag är väldigt glad och tacksam över att ha skrivit på för Mora. Jag ser detta som den bästa lösningen jag kan få och jag vill verkligen göra det bästa av den här möjligheten, för klubben, fansen och för mig själv, säger Jacob själv.

Kontraktet är skrivet på två år och vi hälsar Jacob varmt välkommen till Mora!