J20 hittade vinnarspåret efter 2-1-seger mot Timrå IK
Publicerad: 2022-09-24
J20 var tillbaka på hemmaplan efter den gångna helgens bortaturné i Norrland. Under lördagseftermiddagen stod Timrå IK för motståndet när ett vinstsuget Mora IK lyckades plocka med sig alla tre poäng.

Den första perioden inleddes med powerplay åt båda hållen, Mora lyckades hålla tätt i sitt boxplay efter att Timrå inledde sitt numerära överläge starkt med ett friläge i slottet. Bara några minuter senare så fick Timrås Kevin Rönnelöw åka och sätta sig för en slashing och det var då Moras tur att spela fem mot fyra.

Mora höll sig kvar i offensiv zon under hela powerplay-spelet men lyckades inte få utdelning, första perioden fortsatte sedan i högt tempo med chanser åt båda lagen. Det höga tempot ledde även till att Ludvig Markman fick sätta sig i utvisningsbåset efter en hakning, Timrå låg på i sitt andra powerplay men Mathias Schjerpen Arnkværn i Moras mål höll tätt och MIK redde även ut den utvisningen.

Tillslut kom också matchens första mål, sent in i den första perioden fick Mora ett andra numerärt överläge där Filip Björkman tog initiativ och letade sig in mot målet och lirkade in 1-0 till Mora efter 18:53.

Det skulle inte tillkomma något mål på den dryga minuten som återstod och Mora IK gick in i första pausvilan med ledning 1-0.

Under den andra perioden satte Mora rejält tryck på Timrå under en längre tid tack vare snabba spelvändningar och kreativt spel, det blev tillslut utdelning av det efter 11:31 när Ludwig Laband hittade över till Filip Björkman som kunde göra sitt andra mål för eftermiddagen och därmed 2-0 till Mora IK.

Efter 16:44 i den andra perioden skulle även Timrå IK hitta in i målkolumnen när backen Nils Näsström prickade in reduceringspucken bakom Schjerpen Arnkværn, efter en annars stark insats av J20:s nya norrman i buren.

En kort etablering i offensiv zon av Mora skulle följa något senare under den sista minuten men utan utdelning och den andra perioden avslutades med ställningen 2-1.

Efter att en hög klubba satte stopp för ett Mora-anfall så skulle MIK få sitt tredje powerplay 7:35 in i den sista perioden.

Timrås boxplay täckte skotten som Mora skickade mot bortalagets målvakt Felix Stenmark och lyckades därmed stoppa Moras försök att punktera matchen i det skedet.

Även om Mora inte lyckades näta då så kom ett gyllene läge några minuter senare i spel 5 mot 3, men inte heller då ville det sig, 48 sekunder in i den spelformen så åkte tvåmålsskytten Björkman ut för en charging och spel fyra mot tre följde, men ingen lycka för Mora i den spelformen heller.

Med 53 sekunder kvar av matchen så tog bortalaget sin timeout och plockade även Stenmark ifrån målet.

En forcering följde men Schjerpen Arnkværn stoppade alla försök från Timrå och Mora plockade hem vinsten.

Moras nästa match hittar vi redan imorgon hemma i Smidjegrav Arena när MoDo står för motståndet klockan 12:00. Varmt välkomna till Smidjegrav Arena för att stötta laget.