Klubben förstärker med poängstark forward

8 juni 2018 11:30
Lagbygget

Mora IK har idag gjort klart med den 28-åriga finländska forwarden Michael Keränen som närmast ansluter från det Schweiziska NLA- laget Genéve-Servette HC.


Michael är faktiskt född i Stockholm men har fått hela sin hockeyuppfostran i Finland. Först genom spel i Tappara fram till han var 18 år och därefter i Ilves där han spelade fram till han var 25 år. Efter att ha vunnit poängligan i den finska högsta divisionen (Liiga) säsongen 2013-2014 flyttade han till USA där det sedan blev två säsonger i AHL. Inför säsongen 2016/2017 gick flyttlasset hem till Finland igen där han inledde säsongen i KHL-laget Jokerit men avslutade i Ilves. Förra säsongen representerade han nästjumbon KooKoo i Liiga där han var lagets poängbästa spelare med 38 poäng (16+22) på 39 matcher. Säsongen avslutades i Schweiziska Genéve-Servette HC där det blev ett mål på tre matcher.

-Det här är en spelare som har sin styrka i offensiven. En teknisk spelare med bra spelsinne och som är en naturlig målskytt. Han har känt på spel både i Nordamerika och i KHL. Det är en bra spelare i en bra ålder, säger Anders Forsberg om sitt nytillskott.

Kontraktet gäller över säsongen 2018/2019.