Mora tog tre poäng hemma mot Karlskoga
Publicerad: 2022-11-26
Mora IK
Laget tog revansch från gårdagens förlust mot Modo genom att besegra BIK Karlskoga med 4-3 hemma i Smidjegrav Arena.

Det var ingen bländande hockey som publiken i Smidjegrav Arena bjöds på under matchens första 20 minuter. Kanske var det gårdagens matcher som satt i benen på spelarna för det såg en aning segt ut under skridskorna både här och där. En spelare som missat ett flertal matcher i hemmalaget p.g.a. både skada och sjukdom är Fabian Ilestedt. Han var satt i en kedja tillsammans med Robin Johansson och Filip Björkman. Just den formationen låg också bakom första periodens enda mål där Ilestedt kunde göra sitt första mål i Moratröjan efter fint samarbete med Robin Johansson.

I den andra perioden bjöds gästerna in i matchen genom en tveksam utvisning på Anton Heikkinen. Det tog 10 sekunder innan ett backskott snöpligt letade sig in bakom en skymd Kari Piiroinen i målet. Tyvärr kom också 1-2 några minuter senare genom ett mål som såg ut ungefär på samma sätt. Mora fick trots detta snabb kontakt igen när Olle Strandell skickade iväg ett dragskott från blålinjen fram till 2-2 dryga minuten senare. Härefter tog hemmalaget över något och borde nog gjort något mål sett till de chanser man skapade.

Matchen tände sedan till i den tredje perioden där Niklas Heinerö först gav Mora ledningen med 3-2 efter en tilltrasslad situation framför mål. Tre minuter senare var det dags igen när Måns Carlsson utnyttjade ett powerplay och från nära håll la han in 4-2. Hemmalaget hade härefter bud på ytterligare mål men närmare än ett stolpskott kom man inte. Istället var det gästerna som ännu en gång bjöds in i matchen p.g.a. några tveksamma utvisningssituationer. Karlskoga tog till vara på det fem mot tre läge man fick genom att reducera till 4-3. Några mer mål blev det sedan inte. Karlskoga tryckte på för en kvittering men Mora kunde hålla undan!