Förlust med 3-1 borta mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2021-09-02
Träningsmatch
Det blev tyvärr förlust i säsongens tredje träningsmatch när hemmalaget BIK Karlskoga kunde vinna med 3-1.

Det var en förstaperiod där Mora inte alls kom upp i den nivå man önskade. En tidig utvisning på Daniel Ljunggren renderade i ett baklängesmål redan efter 2:08. Hemmalaget kunde sedan också öka på till 2-0 bara minuter senare och man hade därmed fått tuffast möjliga start på matchen. Noteras ska dock att Paul Bittner mellan målen hade ett friläge som han inte lyckades förvalta. Karlskoga var det bättre laget under resterande delen av perioden även om man fick komma till lägen lite väl enkelt många gånger. Mora avslutade den första perioden med ett powerplay men lyckades inte få in någon puck.

Hemmalaget kändes något hetare även i inledningen av den andra perioden. Trots detta så var det Mora som fick en viktig reducering efter 7:19 när Paul Bittner fångade upp en retur framför mål och skickade in pucken i nät. Målet gav också laget energi och förutom ett ribbskott från Karlskoga så var det mestadels Mora som hade spelet. Daniel Ljunggren hade ett skott i stolpen och Johan Persson hade ett avslut från nära håll som hemmalagets målvakt lyckades göra en jätteräddning på. Trots en mängd chanser lyckades man dock inte komma närmare målmässigt i en andra perioden som avslutades med att Johan Persson fick matchstraff för en tackling och Karlskoga fick powerplay i fem minuter.

Mora klarade förvisso ut boxplayspelet utan några större problem men hamnade ändå i ett tvåmålsunderläge på nytt när hemmalaget kunde gå fram till 3-1 efter 8:41 in på den tredje perioden. Resten av perioden blev något avslagen där Karlskoga försvarade sin ledning och Mora inte riktigt hade marginalerna med sig för att komma tillbaka.

Nästa match är på onsdag nästa vecka när SCA-cupen drar igång med match mot Sundsvall.