Kanadensisk center klar för Mora IK
Publicerad: 2022-06-16
Mora IK
Mora IK har gjort klart med ett nyförvärv inför den kommande säsongen i form av den 24-åriga kanadensaren Kevin Hancock. -En tvåvägscenter med en väldigt bra offensiv uppsida, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kevin som är född i Mississauga i Kanada öste in poäng under sin tid i den kanadensiska juniorligan OHL. På 266 matcher noterades han för hela 291 poäng. Han representerade härefter Tucson Roadrunners i AHL under två säsonger där han spelade 57 matcher. Den gångna säsongen var hans första i Europa där han spelade med Dornbirner i den Österrikiska ligan. På 40 matcher blev det 35 poäng.

-Vi har haft flera namn som vi tittat på och vi fastnade för Kevin. Han har haft en bra resa, är 24 år, har nästan 60 matcher i AHL och gjorde en väldigt bra säsong i fjol. Vi har stora förhoppningar på Kevin och ser honom som en spetscenter i den här ligan, säger Andreas.

-När jag pratade med Andreas Hägglund så berättade han om hur han ville bygga laget och att det långsiktiga målet är att ta steget upp i SHL igen. Det han berättade kändes väldigt inspirerande och fick mig verkligen att vilja vara med på den här resan. Han berättade också en del om orten och för mig känns det som en perfekt plats att spela hockey på, säger Kevin.

Kontraktet gäller över säsongen 2022/2023.

Kenny Åström