Norsk landslagsback klar för Mora IK
Publicerad: 2022-05-03
Mora IK
Klubben kan idag presentera sitt första nyförvärv på backsidan inför kommande säsong. Från seriekonkurrenten Västervik ansluter Johannes Johannesen.

Johannes är född i Stavanger där han också spelade som junior samt gjort ett flertal säsonger som seniorspelare. I Sverige har han representerat klubbar som Frölunda, Oskarshamn och Västervik och han har även spelat två säsonger i den tyska högstaligan. På sitt CV har Johannes också över 100 matcher för det norska landslaget. Han är även uttagen till den kommande VM-turneringen som drar i gång nästa vecka.

-Det känns som Mora är en proffsig organisation som har fått behålla många av spelarna från förra säsongen. Man har en bra grund att bygga vidare på och det känns som jag kan bidra med en del också. Det känns jättebra, säger Johannes själv.

-Det här är en stor högerskjutande tvåvägsback. En spelare som kan spela powerplay och som kan spela boxplay som är duktig över hela banan. Det här är en spelartyp som vi letat efter och vi är jätteglada att Johannes har valt att skriva på, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2022/2023.

Kenny Åström