En poäng borta mot AIK
Publicerad: 2022-11-23
Mora IK
Mora var på väg mot tre poäng på Hovet i Stockholm men hemmalaget lyckades kvittera i slutminuten och kunde sedan oturligt få in ett avgörande i förlängningen. Därmed får vi nöja oss med en poäng denna onsdag.

Det var en förstaperiod som spelmässigt var jämn och där båda lagen ställde upp med en bra defensiv. Över lag skapades inte allt för många målchanser men när de väl dök upp var de ganska klara. För Moras del var det Myrenberg som var närmast när han träffade stolpen från sin backposition. Något mål fick vi dock inte se under de första 20 minuterna.

-Det är en ganska jämn period med lite fördel oss. Vi har några lägen som kunde trillat dit, sa Nicklas Heinerö till C More i paus.

Spelet öppnade upp sig betydligt mer i den andra perioden där spelet böljade fram och tillbaka. Mora var det lag som skapade de vassaste målchanserna och kunde också gå till pausvila med en 1-0 ledning. Anton Heikkinen gjort målet med dryga tre minuter kvar av perioden när han efter ett gäng fina Morachanser i spel fem mot fyra till sist fick pucken i nät.

-Jag tycker vi rullar på bra idag. Vem som helst kan göra mål känns det som. Vi ska försöka ta med det här in i tredje och stänga matchen, summerade Anton Heikkinen efter den andra perioden.

Mora såg också ut att ha bra kontroll på matchen och skapade på det stora hela nog med chanser för att kunna ha stängt den här matchen precis som Anton sa. Tyvärr var man lite för ineffektiva när chanserna dök upp och i stället för Moramål blev det AIK som fick sista ordet. Med mindre än minuten kvar att spela lyckades man få in kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför mål och i den efterföljande förlängningen kunde man sedan avgöra och därmed får vi nöja oss med en poäng.

Med tanke på förutsättningarna med en mängd spelare skadade och sjuka gjorde man en bra prestation spelmässigt. Extra roligt att se de juniorer som kom in och verkligen tog för sig! Nu laddar vi om och siktar in oss på kommande helg där vi har två hemmamatcher. Köp biljetter på biljett.moraik.se så ser vi tillsammans till att ta revansch mot MODO på fredag!