Seger i första matchen i SCA-cupen
Publicerad: 2022-08-24
Försäsong
Mora tog en ganska komfortabel seger i SCA-cupens första match mot Sundsvall. Slutresultatet skrevs till 4-2 i en match där man dessutom vann skotten med hela 43-20.

Det var också Mora som förde spelet under matchens första 20 minuter genom snabb skridskoåkning och en hel del längre anfall. Sett till spelet kom därför hemmalagets ledningsmål som en rejäl kalldusch. En back avlossade ett skott från blålinjen som troligen styrdes på en spelare framför mål. Mora svarade dock omgående när man bara sekunder senare kvitterade till 1-1. Efter en tilltrasslad situation var Kalle Miketinac sist på pucken. Laget hade härefter flera chanser och borde nog gjort ytterligare något mål.

Även i den andra perioden var det Mora som större delen av tiden styrde och ställde ute på isen. Man fick dessutom längre och längre anfall och stundtals såg det faktiskt ut som man spelade med en man mer på banan. Till slut fick man också utdelning. Först skickade Albin Grewe in en retur från nära håll och några minuter från pausvilan ökade Fabian Ilestedt på till 3-1. Därmed var det en rättvis Moraledning efter den andra perioden.

Spelet i den tredje perioden fortsatte på liknande sätt. Mora skapade mängder med chanser men hade inte den riktiga skärpan i avslutningslägena. Istället skapade hemmalaget lite nerv i matchen när man reducerade till 3-2 i ett av få anfall. Mora tog dock tillbaka initiativet igen och när Fabian Ilestedt stötte in 4-2 i öppen målbur efter en fin oassning av Patrick Harper fyra minuter från slutet var matchen avgjord.

Nästa match är imorgon kl. 17:00 när vi möter Timrå.