Inget trendbrott för Mora som föll igen
Publicerad: 2019-11-20
Mora IK
Laget åkte på sin sjunde raka förlust när man föll mot AIK med 3-1 på bortaplan.

Det var en ganska händelserik första period som utspelade sig på Hovet mellan AIK och Mora. En tidig hemmautvisning utan resultat från Moras powerplay förbyttes lite senare av två Morautvisningar efter varandra. Boxplayspelet fungerade dock riktigt bra och hemmalaget kom inte till några större farligheter. Men det var ändå AIK som gjorde matchens första mål när en slumppuck hamnade mitt framför Dan Bakala och AIK-spelaren lyckades med små marginaler få pucken över mållinjen. Mora behövde dock inte deppa speciellt länge för bara 34 sekunder senare skickade Niklas Fogström in sitt första mål för säsongen sedan han snappat upp en misslyckad passning av hemmalagets målvakt. Mora hade härefter det mesta av spelet och borde vid några tillfällen fått ett powerplay med sig. Så blev det dock inte utan domarna valde istället att visa ut Viktor Amnér för en väldigt tveksam interference. Tyvärr lyckades hemmalaget utnyttja detta genom att göra 2-1 innan paus.

I inledningen av den andra perioden haglade Morautvisningarna tätt. Man åkte nämligen på tre raka utvisningar men försvarade sig bra. Perioden som sådan bjöd inte alls på lika intensiv hockey som den första och de chanser som skapades uppkom mestadels efter att det andra laget slarvat. Några mål blev det dock inte i mittenakten.

Den tredje perioden blev sedan ännu mer tillknäppt. Mora försökte att skapa lägen men missriktade skott var ett återkommande problem denna afton. Samtidigt som man försökte framåt så öppnade det sig också bakåt vilket så småningom ledde fram till 3-1. Just målet var dock inte frukten av att man satsat för mycket på offensiven utan ett rejält blekt försvarsagerande när en hemmaspelare enkelt kunde runda två Morabackar och få in pucken. Mora kunde härefter inte komma tillbaka och även om man skapade lite tryck under matchens sista minuter med utplockad målvakt gick det inte vägen.